Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nerokas purkkisalaatti, raikas Green goddess ja maukas nuudelisalaatti – nosta piknik-eväät seuraavalle tasolle näillä salaateilla

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.6.2023
|
Muokattu: 2.6.2023
Herkulliset ja helpot eväät sekä viltti laukussa tekevät tavallisesta iltapäiväkävelystä ihanan piknik-reissun. Ihastu rapeaan ja raikkaaseen green goddess -salaattiin, makuja pursuavaan nuudelisalaattiin tai kätevään purkkiin koottavaan, kaikille maistuvaan texmex-salaattiin.

Rapea ja raikas Green goddess

Ylistetty vihreä salaatti nousi trendiksi somessa, eikä ihme. Tämä lähes pelkkiä vihreitä kasviksia sisältävä salaatti on raikas ja rapea, ja valmistustavasta riippuen sen voi nauttia joko nachojen kanssa tai lisukesalaattina. Täyteläinen kastike sekoitetaan salaatin joukkoon huolellisesti, minkä jälkeen salaatin voi pakata rasiaan. Ainekset ovat sellaisia, että ne pysyvät hyvin rapeina, vaikka salaattia joutuisi säilyttämään hieman pidempääkin ennen tarjoilua.

Tässä versiossa käytetään parsakaalia ja kesäkurpitsaa. Halutessaan joukkoon voi lisätä kurkkua, varhaiskaalia tai vaikka herneitä. Jos ainekset pilkkoo hyvin pieniksi kuutioiksi, muuttuu salaatti loistavaksi ”vihreäksi salsaksi” nachoille. Jos kasvikset pilkotaan kuvan mukaisesti ohuiksi suikaleiksi ja viipaleiksi, salaatista saa kauniin lisukkeen aterialle.

Nerokas purkkisalaatti

Texasin ja Meksikon makuja yhdistelevä texmex sopii salaattien makumaailmaksi. Kun aineksiin kuuluu salsaa tai tacokastiketta, maissia, papuja ja paprikaa, hyvä pohja salaatille on koossa. Ruokaisuutta antaa kvinoa, jonka voi korvata myös täysjyväriisillä tai -ohralla. Proteiiniksi laitetaan papujen lisäksi kanaa.

Tämäkin salaatti on helppo piknikeväs, kun sen kuljettaa eväiden syöntipaikalle purkissa. Purkkisalaateissa kokoamisjärjestys on tärkeä. Kastike laitetaan purkin pohjalle, etteivät muut ainekset vety ja nahistu liiasta kosteudesta. Päällimmäiseksi jätetään kasvikset, jotka halutaan säilyttää raikkaina ja rapeina.

Herkullinen nuudelisalaatti

Nuudelisalaatit maistuvat hyvin lapsillekin. Tämä rouskuva salaatti saa makua kahdesta eri kastikkeesta. Keitetyille nuudeleille tehdään makeasta chilikastikkeesta ja limestä marinadi, jossa ne saavat maustua muiden ainesten valmistelun ajan.

Salaattiin saadaan proteiinia kaurajauhiksesta, joka paistetaan pannulla rapeaksi. Väriä salaattiin antaa porkkana, kurkku ja tomaatit. Jos salaatin tekee evääksi piknikille, majoneesikastike ja suolapähkinät kannattaa kuljettaa eri rasiassa ja lisätä vasta, kun syöminen aloitetaan.

Lue lisää