Ruokaisa parsa-fetasalaatti

arvosana5/5

(8)arviota
10 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Tämä herkullinen parsa-fetasalaatti saa raikkaan makunsa salsa verde -tyylisestä yrttikastikkeesta. Peruna lisää salaatin ruokaisuutta. Loistava salaatti isommallekin porukalle!

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
1 kgperunoita (kiinteä lajike)
500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
200 g(1 ps) herneitä (pakaste)
3 kplkevätsipulinvartta
1 kplruukku villirucolaa
300 g(2 pkt, à 150 g) fetajuustoa

Yrttikastike

2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplruukku basilikaa
1 kplruukku persiljaa
35 g(1 prk, 57/35 g) kapriksia
1 1/2 dloliiviöljyä
2 rklsitruunanmehua
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa

Lisäksi

kevätsipulia hienonnettuna
(kuorittuja pistaasipähkinöitä)

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat. Keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Huuhtele parsat, poista puumaiset kannat ja keitä napakan kypsiksi suolatussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä). Valuta perunat ja parsat. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä perunat, parsat ja herneet.

    MääräAinesosa
    1 kgperunoita (kiinteä lajike)
    500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
    200 g(1 ps) herneitä (pakaste)
  2. 2

    Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna yrtit. Valuta kaprikset. Soseuta kastikkeen ainekset savasekoittimella kulhossa.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplruukku basilikaa
    1 kplruukku persiljaa
    35 g(1 prk, 57/35 g) kapriksia
    1 1/2 dloliiviöljyä
    2 rklsitruunanmehua
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    ripaus suolaa
  3. 3

    Lohko perunat. Pilko parsat muutaman sentin paloiksi. Huuhtele ja hienonna kevätsipuli. Huuhtele rucola ja revi suupaloiksi. Sekoita perunat, parsat, herneet, kevätsipuli ja rucola kulhossa. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Murustele feta salaattiin ja sekoita varovasti.

    MääräAinesosa
    3 kplkevätsipulinvartta
    1 kplruukku villirucolaa
    300 g(2 pkt, à 150 g) fetajuustoa
  4. 4

    Siirrä salaatti tarjoilulautaselle. Viimeistele kevätsipulilla ja halutessasi pistaasipähkinöillä.

    MääräAinesosa
    kevätsipulia hienonnettuna
    (kuorittuja pistaasipähkinöitä)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl valkosipulinkynttä, 1 kpl ruukku basilikaa, 1 kpl ruukku persiljaa, ripaus suolaa, kevätsipulia hienonnettuna, (kuorittuja pistaasipähkinöitä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.4.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä