Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ruokaisa parsa-fetasalaatti

Ruokaisa parsa-fetasalaatti

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Tämä herkullinen parsa-fetasalaatti saa raikkaan makunsa salsa verde -tyylisestä yrttikastikkeesta. Peruna lisää salaatin ruokaisuutta. Loistava salaatti isommallekin porukalle!

Ainekset

1 kg
perunoita (kiinteä lajike)
500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
200 g
(1 ps) herneitä (pakaste)
3 kpl
kevätsipulinvartta
1 kpl
ruukku villirucolaa
300 g
(2 pkt, à 150 g) fetajuustoa

Yrttikastike

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
ruukku basilikaa
1 kpl
ruukku persiljaa
35 g
(1 prk, 57/35 g) kapriksia
1 1/2 dl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa

Lisäksi

kevätsipulia hienonnettuna
(kuorittuja pistaasipähkinöitä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat. Keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Huuhtele parsat, poista puumaiset kannat ja keitä napakan kypsiksi suolatussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä). Valuta perunat ja parsat. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä perunat, parsat ja herneet.

1 kg
perunoita (kiinteä lajike)
500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
200 g
(1 ps) herneitä (pakaste)
2

Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna yrtit. Valuta kaprikset. Soseuta kastikkeen ainekset savasekoittimella kulhossa.

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
ruukku basilikaa
1 kpl
ruukku persiljaa
35 g
(1 prk, 57/35 g) kapriksia
1 1/2 dl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa
3

Lohko perunat. Pilko parsat muutaman sentin paloiksi. Huuhtele ja hienonna kevätsipuli. Huuhtele rucola ja revi suupaloiksi. Sekoita perunat, parsat, herneet, kevätsipuli ja rucola kulhossa. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Murustele feta salaattiin ja sekoita varovasti.

3 kpl
kevätsipulinvartta
1 kpl
ruukku villirucolaa
300 g
(2 pkt, à 150 g) fetajuustoa
4

Siirrä salaatti tarjoilulautaselle. Viimeistele kevätsipulilla ja halutessasi pistaasipähkinöillä.

kevätsipulia hienonnettuna
(kuorittuja pistaasipähkinöitä)
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.4.2025
|
Muokattu: 3.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

314

1314

22,4 g

6,6 g

16,5 g

2,9 g

3,7 g

9,8 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl valkosipulinkynttä,

1 kpl ruukku basilikaa,

1 kpl ruukku persiljaa,

ripaus suolaa,

kevätsipulia hienonnettuna,

(kuorittuja pistaasipähkinöitä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli