
Ruokaisa parsa-fetasalaatti
Ainekset
Yrttikastike
Lisäksi
Valmistus
Pese perunat. Keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Huuhtele parsat, poista puumaiset kannat ja keitä napakan kypsiksi suolatussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä). Valuta perunat ja parsat. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä perunat, parsat ja herneet.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna yrtit. Valuta kaprikset. Soseuta kastikkeen ainekset savasekoittimella kulhossa.
Lohko perunat. Pilko parsat muutaman sentin paloiksi. Huuhtele ja hienonna kevätsipuli. Huuhtele rucola ja revi suupaloiksi. Sekoita perunat, parsat, herneet, kevätsipuli ja rucola kulhossa. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Murustele feta salaattiin ja sekoita varovasti.
Siirrä salaatti tarjoilulautaselle. Viimeistele kevätsipulilla ja halutessasi pistaasipähkinöillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
314
1314
22,4 g
6,6 g
16,5 g
2,9 g
3,7 g
9,8 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl valkosipulinkynttä,
1 kpl ruukku basilikaa,
1 kpl ruukku persiljaa,
ripaus suolaa,
kevätsipulia hienonnettuna,
(kuorittuja pistaasipähkinöitä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli