Ruokaisa parsa-fetasalaatti
Noin 1,5 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tämä herkullinen parsa-fetasalaatti saa raikkaan makunsa salsa verde -tyylisestä yrttikastikkeesta. Peruna lisää salaatin ruokaisuutta. Loistava salaatti isommallekin porukalle!
| 1 kg | perunoita (kiinteä lajike) |
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 200 g | (1 ps) herneitä (pakaste) |
| 3 kpl | kevätsipulinvartta |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa |
| 300 g | (2 pkt, à 150 g) fetajuustoa |
| Yrttikastike | |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 35 g | (1 prk, 57/35 g) kapriksia |
| 1 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus suolaa | |
| Lisäksi | |
| kevätsipulia hienonnettuna | |
| (kuorittuja pistaasipähkinöitä) | |
- 1.
Pese perunat. Keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Huuhtele parsat, poista puumaiset kannat ja keitä napakan kypsiksi suolatussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä). Valuta perunat ja parsat. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä perunat, parsat ja herneet.
- 2.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna yrtit. Valuta kaprikset. Soseuta kastikkeen ainekset savasekoittimella kulhossa.
- 3.
Lohko perunat. Pilko parsat muutaman sentin paloiksi. Huuhtele ja hienonna kevätsipuli. Huuhtele rucola ja revi suupaloiksi. Sekoita perunat, parsat, herneet, kevätsipuli ja rucola kulhossa. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Murustele feta salaattiin ja sekoita varovasti.
- 4.
Siirrä salaatti tarjoilulautaselle. Viimeistele kevätsipulilla ja halutessasi pistaasipähkinöillä.
Ruokaisa parsa-fetasalaatti
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 20 min aktiivista)
Tämä herkullinen parsa-fetasalaatti saa raikkaan makunsa salsa verde -tyylisestä yrttikastikkeesta. Peruna lisää salaatin ruokaisuutta. Loistava salaatti isommallekin porukalle!
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | perunoita (kiinteä lajike) |
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 200 g | (1 ps) herneitä (pakaste) |
| 3 kpl | kevätsipulinvartta |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa |
| 300 g | (2 pkt, à 150 g) fetajuustoa |
Yrttikastike | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 35 g | (1 prk, 57/35 g) kapriksia |
| 1 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus suolaa | |
Lisäksi | |
| kevätsipulia hienonnettuna | |
| (kuorittuja pistaasipähkinöitä) | |
Valmistus
- 1
Pese perunat. Keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Huuhtele parsat, poista puumaiset kannat ja keitä napakan kypsiksi suolatussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä). Valuta perunat ja parsat. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä perunat, parsat ja herneet.
Määrä Ainesosa 1 kg perunoita (kiinteä lajike) 500 g (1 nippu) vihreää tankoparsaa 200 g (1 ps) herneitä (pakaste) - 2
Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna yrtit. Valuta kaprikset. Soseuta kastikkeen ainekset savasekoittimella kulhossa.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl ruukku basilikaa 1 kpl ruukku persiljaa 35 g (1 prk, 57/35 g) kapriksia 1 1/2 dl oliiviöljyä 2 rkl sitruunanmehua 1/2 tl mustapippuria rouhittuna ripaus suolaa - 3
Lohko perunat. Pilko parsat muutaman sentin paloiksi. Huuhtele ja hienonna kevätsipuli. Huuhtele rucola ja revi suupaloiksi. Sekoita perunat, parsat, herneet, kevätsipuli ja rucola kulhossa. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Murustele feta salaattiin ja sekoita varovasti.
Määrä Ainesosa 3 kpl kevätsipulinvartta 1 kpl ruukku villirucolaa 300 g (2 pkt, à 150 g) fetajuustoa - 4
Siirrä salaatti tarjoilulautaselle. Viimeistele kevätsipulilla ja halutessasi pistaasipähkinöillä.
Määrä Ainesosa kevätsipulia hienonnettuna (kuorittuja pistaasipähkinöitä)
Ravintosisältö
314
Energiaa kcal
1314
Energiaa kj
22,4 g
Rasvaa
6,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
2,9 g
Sokereita
3,7 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
314
Energiaa kcal
1314
Energiaa kj
22,4 g
Rasvaa
6,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
2,9 g
Sokereita
3,7 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl valkosipulinkynttä, 1 kpl ruukku basilikaa, 1 kpl ruukku persiljaa, ripaus suolaa, kevätsipulia hienonnettuna, (kuorittuja pistaasipähkinöitä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























