Aasialainen pihvisalaatti

arvosana5/5

(8)arviota
6 Annosta

60 min (josta 45 min aktiivista)

Raikkaassa vietnamilaishenkisessä salaatissa yhdistyvät mehukkaat entrecotepihvit, rapeat kasvikset, riisinuudelit ja kirpeän umaminen kastike.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 gnaudan entrecôtepihvejä
1 tlrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Kastike

3 kpllimeä
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpunainen chili
1 kplruukku korianteria
4 rklkalakastiketta
2 rklvaahterasiirappia
2 rklrypsiöljyä

Lisäksi

1 kplruukku romainesalaattia
1 kplruukku minttua
400 g(2 rs, à 200 g) helmitomaatteja
1 kplkurkku
1 kplporkkana
1 kplpieni punasipuli
125 g(½ ps) riisivermisellinuudeleita
1 dlsuolattuja maapähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Ota pihvit huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta.

    MääräAinesosa
    400 gnaudan entrecôtepihvejä
  2. 2

    Huuhtele kasvikset. Revi salaatti suupaloiksi. Nypi mintusta lehdet. Puolita tomaatit. Halkaise ja viipaloi kurkku. Pese porkkana, kuori ja höylää kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku romainesalaattia
    1 kplruukku minttua
    400 g(2 rs, à 200 g) helmitomaatteja
    1 kplkurkku
    1 kplporkkana
    1 kplpieni punasipuli
  3. 3

    Valmista kastike. Purista limen mehu (6 rkl). Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Hienonna korianteri. Sekoita kastikkeen ainekset.

    MääräAinesosa
    3 kpllimeä
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplpunainen chili
    1 kplruukku korianteria
    4 rklkalakastiketta
    2 rklvaahterasiirappia
    2 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä hyvin valuttamalla nuudelien päälle kylmää vettä. Saksi nuudeleita halutessasi hieman lyhyemmiksi.

    MääräAinesosa
    125 g(½ ps) riisivermisellinuudeleita
  5. 5

    Grillaa pihvejä noin 2 minuuttia molemmin puolin tai paista öljyssä pannulla noin 3 minuuttia molemmin puolin, kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Poista halutessasi rasvaosat pihvien keskeltä. Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    1 tlrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  6. 6

    Levitä salaatti ja minttu isolle laakealle tarjoilulautaselle. Pyöritä nuudeleista pieniä keriä salaatin päälle. Kaada nuudelikerien päälle kolmasosa kastikkeesta. Levitä loput kasvikset ja pihviviipaleet päälle. Viimeistele pähkinöillä. Kaada loput kastikkeesta salaatin päälle juuri ennen tarjoamista, jotta salaatti pysyy rapeana.

    MääräAinesosa
    1 dlsuolattuja maapähkinöitä

Vinkki: Pihvisalaatista riittää pääruoaksi 6 henkilölle tai juhlien salaattibuffettiin 10 henkilölle.

Vinkki: Thaibasilika sopii hyvin mintun tilalle.

Vinkki: Voit korvata kastikkeen rypsiöljyn paahdetulla seesamiöljyllä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 kpl limeä, 2 kpl valkosipulinkynttä, 1 kpl punainen chili, 1 kpl ruukku korianteria, 1 kpl ruukku romainesalaattia, 1 kpl ruukku minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.4.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä