
Aasialainen pihvisalaatti
Ainekset
Kastike
Lisäksi
Valmistus
Ota pihvit huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta.
Huuhtele kasvikset. Revi salaatti suupaloiksi. Nypi mintusta lehdet. Puolita tomaatit. Halkaise ja viipaloi kurkku. Pese porkkana, kuori ja höylää kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli.
Valmista kastike. Purista limen mehu (6 rkl). Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Hienonna korianteri. Sekoita kastikkeen ainekset.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä hyvin valuttamalla nuudelien päälle kylmää vettä. Saksi nuudeleita halutessasi hieman lyhyemmiksi.
Grillaa pihvejä noin 2 minuuttia molemmin puolin tai paista öljyssä pannulla noin 3 minuuttia molemmin puolin, kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Poista halutessasi rasvaosat pihvien keskeltä. Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi.
Levitä salaatti ja minttu isolle laakealle tarjoilulautaselle. Pyöritä nuudeleista pieniä keriä salaatin päälle. Kaada nuudelikerien päälle kolmasosa kastikkeesta. Levitä loput kasvikset ja pihviviipaleet päälle. Viimeistele pähkinöillä. Kaada loput kastikkeesta salaatin päälle juuri ennen tarjoamista, jotta salaatti pysyy rapeana.
Vinkki: Thaibasilika sopii hyvin mintun tilalle.
Vinkki: Voit korvata kastikkeen rypsiöljyn paahdetulla seesamiöljyllä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
189
791
7,8 g
1,2 g
17,0 g
5,6 g
1,8 g
11,6 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 kpl limeä,
2 kpl valkosipulinkynttä,
1 kpl punainen chili,
1 kpl ruukku korianteria,
1 kpl ruukku romainesalaattia,
1 kpl ruukku minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli