Aasialainen pihvisalaatti
60 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Raikkaassa vietnamilaishenkisessä salaatissa yhdistyvät mehukkaat entrecotepihvit, rapeat kasvikset, riisinuudelit ja kirpeän umaminen kastike.
| 400 g | naudan entrecôtepihvejä |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Kastike | |
|---|---|
| 3 kpl | limeä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 4 rkl | kalakastiketta |
| 2 rkl | vaahterasiirappia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | ruukku romainesalaattia |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 400 g | (2 rs, à 200 g) helmitomaatteja |
| 1 kpl | kurkku |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 125 g | (½ ps) riisivermisellinuudeleita |
| 1 dl | suolattuja maapähkinöitä |
- 1.
Ota pihvit huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta.
- 2.
Huuhtele kasvikset. Revi salaatti suupaloiksi. Nypi mintusta lehdet. Puolita tomaatit. Halkaise ja viipaloi kurkku. Pese porkkana, kuori ja höylää kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli.
- 3.
Valmista kastike. Purista limen mehu (6 rkl). Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Hienonna korianteri. Sekoita kastikkeen ainekset.
- 4.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä hyvin valuttamalla nuudelien päälle kylmää vettä. Saksi nuudeleita halutessasi hieman lyhyemmiksi.
- 5.
Grillaa pihvejä noin 2 minuuttia molemmin puolin tai paista öljyssä pannulla noin 3 minuuttia molemmin puolin, kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Poista halutessasi rasvaosat pihvien keskeltä. Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi.
- 6.
Levitä salaatti ja minttu isolle laakealle tarjoilulautaselle. Pyöritä nuudeleista pieniä keriä salaatin päälle. Kaada nuudelikerien päälle kolmasosa kastikkeesta. Levitä loput kasvikset ja pihviviipaleet päälle. Viimeistele pähkinöillä. Kaada loput kastikkeesta salaatin päälle juuri ennen tarjoamista, jotta salaatti pysyy rapeana.
Aasialainen pihvisalaatti
arvosana5/5
60 min (josta 45 min aktiivista)
Raikkaassa vietnamilaishenkisessä salaatissa yhdistyvät mehukkaat entrecotepihvit, rapeat kasvikset, riisinuudelit ja kirpeän umaminen kastike.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | naudan entrecôtepihvejä |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Kastike | |
| 3 kpl | limeä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 4 rkl | kalakastiketta |
| 2 rkl | vaahterasiirappia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Lisäksi | |
| 1 kpl | ruukku romainesalaattia |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 400 g | (2 rs, à 200 g) helmitomaatteja |
| 1 kpl | kurkku |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 125 g | (½ ps) riisivermisellinuudeleita |
| 1 dl | suolattuja maapähkinöitä |
Valmistus
- 1
Ota pihvit huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta.
Määrä Ainesosa 400 g naudan entrecôtepihvejä - 2
Huuhtele kasvikset. Revi salaatti suupaloiksi. Nypi mintusta lehdet. Puolita tomaatit. Halkaise ja viipaloi kurkku. Pese porkkana, kuori ja höylää kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku romainesalaattia 1 kpl ruukku minttua 400 g (2 rs, à 200 g) helmitomaatteja 1 kpl kurkku 1 kpl porkkana 1 kpl pieni punasipuli - 3
Valmista kastike. Purista limen mehu (6 rkl). Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Hienonna korianteri. Sekoita kastikkeen ainekset.
Määrä Ainesosa 3 kpl limeä 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punainen chili 1 kpl ruukku korianteria 4 rkl kalakastiketta 2 rkl vaahterasiirappia 2 rkl rypsiöljyä - 4
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä hyvin valuttamalla nuudelien päälle kylmää vettä. Saksi nuudeleita halutessasi hieman lyhyemmiksi.
Määrä Ainesosa 125 g (½ ps) riisivermisellinuudeleita - 5
Grillaa pihvejä noin 2 minuuttia molemmin puolin tai paista öljyssä pannulla noin 3 minuuttia molemmin puolin, kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Poista halutessasi rasvaosat pihvien keskeltä. Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 1 tl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 6
Levitä salaatti ja minttu isolle laakealle tarjoilulautaselle. Pyöritä nuudeleista pieniä keriä salaatin päälle. Kaada nuudelikerien päälle kolmasosa kastikkeesta. Levitä loput kasvikset ja pihviviipaleet päälle. Viimeistele pähkinöillä. Kaada loput kastikkeesta salaatin päälle juuri ennen tarjoamista, jotta salaatti pysyy rapeana.
Määrä Ainesosa 1 dl suolattuja maapähkinöitä
Vinkki: Pihvisalaatista riittää pääruoaksi 6 henkilölle tai juhlien salaattibuffettiin 10 henkilölle.
Vinkki: Thaibasilika sopii hyvin mintun tilalle.
Vinkki: Voit korvata kastikkeen rypsiöljyn paahdetulla seesamiöljyllä.
Ravintosisältö
315
Energiaa kcal
1319
Energiaa kj
13,0 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
19,3 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
315
Energiaa kcal
1319
Energiaa kj
13,0 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
19,3 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 kpl limeä, 2 kpl valkosipulinkynttä, 1 kpl punainen chili, 1 kpl ruukku korianteria, 1 kpl ruukku romainesalaattia, 1 kpl ruukku minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























