Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Aasialainen pihvisalaatti

Aasialainen pihvisalaatti

timer-icon60 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Raikkaassa vietnamilaishenkisessä salaatissa yhdistyvät mehukkaat entrecotepihvit, rapeat kasvikset, riisinuudelit ja kirpeän umaminen kastike.

Ainekset

400 g
naudan entrecôtepihvejä
1 tl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Kastike

3 kpl
limeä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punainen chili
1 kpl
ruukku korianteria
4 rkl
kalakastiketta
2 rkl
vaahterasiirappia
2 rkl
rypsiöljyä

Lisäksi

1 kpl
ruukku romainesalaattia
1 kpl
ruukku minttua
400 g
(2 rs, à 200 g) helmitomaatteja
1 kpl
kurkku
1 kpl
porkkana
1 kpl
pieni punasipuli
125 g
(½ ps) riisivermisellinuudeleita
1 dl
suolattuja maapähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota pihvit huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta.

400 g
naudan entrecôtepihvejä
2

Huuhtele kasvikset. Revi salaatti suupaloiksi. Nypi mintusta lehdet. Puolita tomaatit. Halkaise ja viipaloi kurkku. Pese porkkana, kuori ja höylää kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli.

1 kpl
ruukku romainesalaattia
1 kpl
ruukku minttua
400 g
(2 rs, à 200 g) helmitomaatteja
1 kpl
kurkku
1 kpl
porkkana
1 kpl
pieni punasipuli
3

Valmista kastike. Purista limen mehu (6 rkl). Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Hienonna korianteri. Sekoita kastikkeen ainekset.

3 kpl
limeä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punainen chili
1 kpl
ruukku korianteria
4 rkl
kalakastiketta
2 rkl
vaahterasiirappia
2 rkl
rypsiöljyä
4

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä hyvin valuttamalla nuudelien päälle kylmää vettä. Saksi nuudeleita halutessasi hieman lyhyemmiksi.

125 g
(½ ps) riisivermisellinuudeleita
5

Grillaa pihvejä noin 2 minuuttia molemmin puolin tai paista öljyssä pannulla noin 3 minuuttia molemmin puolin, kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Poista halutessasi rasvaosat pihvien keskeltä. Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi.

1 tl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
6

Levitä salaatti ja minttu isolle laakealle tarjoilulautaselle. Pyöritä nuudeleista pieniä keriä salaatin päälle. Kaada nuudelikerien päälle kolmasosa kastikkeesta. Levitä loput kasvikset ja pihviviipaleet päälle. Viimeistele pähkinöillä. Kaada loput kastikkeesta salaatin päälle juuri ennen tarjoamista, jotta salaatti pysyy rapeana.

1 dl
suolattuja maapähkinöitä

Vinkki: Thaibasilika sopii hyvin mintun tilalle.

Vinkki: Voit korvata kastikkeen rypsiöljyn paahdetulla seesamiöljyllä.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 16.4.2025
|
Muokattu: 16.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

189

791

7,8 g

1,2 g

17,0 g

5,6 g

1,8 g

11,6 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 kpl limeä,

2 kpl valkosipulinkynttä,

1 kpl punainen chili,

1 kpl ruukku korianteria,

1 kpl ruukku romainesalaattia,

1 kpl ruukku minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli