Green goddess -salaatti
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ihastusta kerännyt green goddess -salaatti tehdään nyt kesäkurpitsasta ja parsakaalista. Salaatin juju ovat rapeat kasvikset ja täyteläinen cashewpesto. Vihreyttä pursuava salaatti on maistuva pääruoan lisuke tai pieniksi kuutioituna mehevän rouskuva dippi nachojen kanssa.
| 300 g | kesäkurpitsaa |
| 300 g | parsakaalia |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 70 g | (1 dl) cashewpähkinöitä |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 2 tl | sokeria tai vaahterasiirappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | chilihiutaleita |
- 1.
Aloita kastikkeesta. Laita basilikanlehdet ja varret kapeaan kulhoon. Purista sitruunan mehu (½ dl). Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- 2.
Huuhtele kesäkurpitsa ja parsakaali. Poista kuivahtaneet kannat. Leikkaa kasvikset pieniksi paloiksi tai ohuiksi suikaleiksi.
- 3.
Kääntele kastike kasviksiin kulhossa. Tarjoa lisukesalaattina tai nachojen kanssa dippinä.
Ihastusta kerännyt green goddess -salaatti tehdään nyt kesäkurpitsasta ja parsakaalista. Salaatin juju ovat rapeat kasvikset ja täyteläinen cashewpesto. Vihreyttä pursuava salaatti on maistuva pääruoan lisuke tai pieniksi kuutioituna mehevän rouskuva dippi nachojen kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | kesäkurpitsaa |
| 300 g | parsakaalia |
Kastike | |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 70 g | (1 dl) cashewpähkinöitä |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 2 tl | sokeria tai vaahterasiirappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | chilihiutaleita |
Valmistus
- 1
Aloita kastikkeesta. Laita basilikanlehdet ja varret kapeaan kulhoon. Purista sitruunan mehu (½ dl). Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku basilikaa 1 kpl sitruuna (luomu) 1 kpl valkosipulinkynsi 70 g (1 dl) cashewpähkinöitä 1/2 dl oliiviöljyä 2 tl sokeria tai vaahterasiirappia 1/2 tl suolaa 1/4 tl chilihiutaleita - 2
Huuhtele kesäkurpitsa ja parsakaali. Poista kuivahtaneet kannat. Leikkaa kasvikset pieniksi paloiksi tai ohuiksi suikaleiksi.
Määrä Ainesosa 300 g kesäkurpitsaa 300 g parsakaalia - 3
Kääntele kastike kasviksiin kulhossa. Tarjoa lisukesalaattina tai nachojen kanssa dippinä.
Vinkki: Käytä salaattiin mieleisiäsi vihreitä ja vaaleita kasviksia, kuten keräkaalia, kurkkua, fenkolia, herneitä ja kevät- tai ruohosipulia.
Ravintosisältö
170
Energiaa kcal
711
Energiaa kj
13,2 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,2 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
170
Energiaa kcal
711
Energiaa kj
13,2 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,2 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























