Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Green goddess -salaatti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Ihastusta kerännyt green goddess -salaatti tehdään nyt kesäkurpitsasta ja parsakaalista. Ylistetyn salaatin juju ovat rapeat kasvikset ja täyteläinen cashewpesto. Vihreyttä pursuava salaatti on maistuva pääruoan lisuke tai pieniksi kuutioituna mehevän rouskuva dippi nachojen kanssa.

Ainekset

300 g
kesäkurpitsaa
300 g
parsakaalia

Kastike

1 kpl
ruukku basilikaa
1 kpl
sitruuna (luomu)
1 kpl
valkosipulinkynsi
70 g
(1 dl) cashewpähkinöitä
1/2 dl
oliiviöljyä
2 tl
sokeria tai vaahterasiirappia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
chilihiutaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita kastikkeesta. Laita basilikanlehdet ja varret kapeaan kulhoon. Purista sitruunan mehu (½ dl). Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

1 kpl
ruukku basilikaa
1 kpl
sitruuna (luomu)
1 kpl
valkosipulinkynsi
70 g
(1 dl) cashewpähkinöitä
1/2 dl
oliiviöljyä
2 tl
sokeria tai vaahterasiirappia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
chilihiutaleita
2

Huuhtele kesäkurpitsa ja parsakaali. Poista kuivahtaneet kannat. Leikkaa kasvikset pieniksi paloiksi tai ohuiksi suikaleiksi.

300 g
kesäkurpitsaa
300 g
parsakaalia
3

Kääntele kastike kasviksiin kulhossa. Tarjoa lisukesalaattina tai nachojen kanssa dippinä.

Vinkki: Käytä salaattiin mieleisiäsi vihreitä ja vaaleita kasviksia, kuten keräkaalia, kurkkua, fenkolia, herneitä ja kevät- tai ruohosipulia.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 28.4.2023
|
Muokattu: 7.8.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

170

711

13,2 g

1,8 g

6,2 g

4,3 g

2,3 g

5,0 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli