Green goddess -salaatti

arvosana4/5

(11)arviota
6 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Ihastusta kerännyt green goddess -salaatti tehdään nyt kesäkurpitsasta ja parsakaalista. Salaatin juju ovat rapeat kasvikset ja täyteläinen cashewpesto. Vihreyttä pursuava salaatti on maistuva pääruoan lisuke tai pieniksi kuutioituna mehevän rouskuva dippi nachojen kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
300 gkesäkurpitsaa
300 gparsakaalia

Kastike

1 kplruukku basilikaa
1 kplsitruuna (luomu)
1 kplvalkosipulinkynsi
70 g(1 dl) cashewpähkinöitä
1/2 dloliiviöljyä
2 tlsokeria tai vaahterasiirappia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlchilihiutaleita

Valmistus

  1. 1

    Aloita kastikkeesta. Laita basilikanlehdet ja varret kapeaan kulhoon. Purista sitruunan mehu (½ dl). Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku basilikaa
    1 kplsitruuna (luomu)
    1 kplvalkosipulinkynsi
    70 g(1 dl) cashewpähkinöitä
    1/2 dloliiviöljyä
    2 tlsokeria tai vaahterasiirappia
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlchilihiutaleita
  2. 2

    Huuhtele kesäkurpitsa ja parsakaali. Poista kuivahtaneet kannat. Leikkaa kasvikset pieniksi paloiksi tai ohuiksi suikaleiksi.

    MääräAinesosa
    300 gkesäkurpitsaa
    300 gparsakaalia
  3. 3

    Kääntele kastike kasviksiin kulhossa. Tarjoa lisukesalaattina tai nachojen kanssa dippinä.

Vinkki: Käytä salaattiin mieleisiäsi vihreitä ja vaaleita kasviksia, kuten keräkaalia, kurkkua, fenkolia, herneitä ja kevät- tai ruohosipulia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
28.4.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä