Texmex-kanasalaatti
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo kanasalaatti saa makua salsakastikkeesta ja chilillä sekä korianterilla maustetuista kanafileistä. Salaatista riittää niin päivälliseksi kuin seuraavan päivän lounaspurkkisalaateiksi. Salaatti pysyy raikkaana seuraavaan päivään, kun kasaat sen kerroksittain ja jätät kastikkeen alimmaiseksi.
| 400 g | (1 pkt) kanan sisäfileetä mausteöljyssä |
| 1 dl | kvinoaa |
| 200 g | (1 ps) varsiparsakaalia (bimi) |
| 100 g | (1) suippopaprika |
| 230 g | (1 pkt) kidneypapuja |
| 140 g | (1 tlk) maissia |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä (6 %) |
| 230 g | (1 prk) salsa- tai tacokastiketta |
| Vinegretti | |
|---|---|
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| Paistamiseen | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Ota kanat huoneenlämpöön. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Huuhtele parsakaalit ja paprika. Poista paprikasta kanta ja siemenet, suikaloi paprika. Paloittele parsakaalit. Huuhtele ja valuta pavut sekä maissit.
- 3.
Sekoita vinegretin ainekset kulhossa. Sekoita puolet vinegretistä kvinoan ja puolet parsakaalien joukkoon.
- 4.
Paista kanat öljyssä pannulla. Leikkaa fileet suupaloiksi ja anna jäähtyä.
- 5.
Kokoa salaatti kulhoon tai purkkeihin kerroksittain. Lasipurkkien on hyvä olla vähintään 0,75 litran kokoisia. Jaa kermaviili ja salsakastike pohjalle. Lisää kvinoa, maissit, pavut, kanat, paprikat ja parsakaalit kastikkeen päälle. Säilytä salaatti kylmässä ruokailuun saakka. Kumoa salaatti lautaselle ja sekoita ainekset keskenään.
Helppo kanasalaatti saa makua salsakastikkeesta ja chilillä sekä korianterilla maustetuista kanafileistä. Salaatista riittää niin päivälliseksi kuin seuraavan päivän lounaspurkkisalaateiksi. Salaatti pysyy raikkaana seuraavaan päivään, kun kasaat sen kerroksittain ja jätät kastikkeen alimmaiseksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) kanan sisäfileetä mausteöljyssä |
| 1 dl | kvinoaa |
| 200 g | (1 ps) varsiparsakaalia (bimi) |
| 100 g | (1) suippopaprika |
| 230 g | (1 pkt) kidneypapuja |
| 140 g | (1 tlk) maissia |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä (6 %) |
| 230 g | (1 prk) salsa- tai tacokastiketta |
Vinegretti | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
Paistamiseen | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Ota kanat huoneenlämpöön. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) kanan sisäfileetä mausteöljyssä 1 dl kvinoaa - 2
Huuhtele parsakaalit ja paprika. Poista paprikasta kanta ja siemenet, suikaloi paprika. Paloittele parsakaalit. Huuhtele ja valuta pavut sekä maissit.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) varsiparsakaalia (bimi) 100 g (1) suippopaprika 230 g (1 pkt) kidneypapuja 140 g (1 tlk) maissia - 3
Sekoita vinegretin ainekset kulhossa. Sekoita puolet vinegretistä kvinoan ja puolet parsakaalien joukkoon.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl valkoviinietikkaa 1 rkl hunajaa 1/4 tl suolaa - 4
Paista kanat öljyssä pannulla. Leikkaa fileet suupaloiksi ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä - 5
Kokoa salaatti kulhoon tai purkkeihin kerroksittain. Lasipurkkien on hyvä olla vähintään 0,75 litran kokoisia. Jaa kermaviili ja salsakastike pohjalle. Lisää kvinoa, maissit, pavut, kanat, paprikat ja parsakaalit kastikkeen päälle. Säilytä salaatti kylmässä ruokailuun saakka. Kumoa salaatti lautaselle ja sekoita ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) kermaviiliä (6 %) 230 g (1 prk) salsa- tai tacokastiketta
Vinkki: Kokeile kvinoan sijaan täysjyväriisiä, ruokakauraa tai -ohraa (huomioi gluteeni).
Vinkki: Voit nopeuttaa valmistusta käyttämällä valmiiksi viipaloituna myytävää kypsää broileria.
Ravintosisältö
508
Energiaa kcal
2125
Energiaa kj
21,3 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,8 g
Hiilihydraatteja
15,0 g
Sokereita
9,8 g
Kuituja
29,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
508
Energiaa kcal
2125
Energiaa kj
21,3 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,8 g
Hiilihydraatteja
15,0 g
Sokereita
9,8 g
Kuituja
29,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























