Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kokeile ahventa fenkolin, ruskistetun voin tai ilmakuivatun kinkun kera.

Oletko kokeillut ahvenen kanssa ilmakuivattua kinkkua? 3 uutta makuparia Suomen kansalliskalalle

Teksti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.7.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Ahvenen kaveriksi voi valita raikkaan fenkolin arkiruokaa piristämään ja ruskistetun voin viikonloppua maustamaan. Juhlan kunniaksi kala kääräistään ilmakuivattuun kinkkuun.

Ilmakuivattu kinkku

Ilmakuivattu kinkku maustaa ja suolaa ahvenfileen. Kääräise kinkkusiivu ahvenfileen ympärille ja kypsennä helmitomaattien kanssa uunissa tai paista pannulla. Pikaruokaa parhaimmillaan! Kokeile makuparia myös lämpimässä salaatissa tai rapean patongin välissä.

Katso resepti: Kinkkuun käärityt ahvenfileet

Ruskistettu voi

Ruskistettu voi tuo ahvenruokiin pähkinäisen vivahteen. Voin paahtaminen on simppeliä: kuumenna voita keskilämmöllä, kunnes se tuoksuu miedosti pähkinäiseltä ja ruskistuu kevyesti.

Siivilöi ja tarjoa sellaisenaan paistettujen ahventen ja perunoiden kera tai tee helppo kastike lisäämällä joukkoon kapriksia, ruohosipulisilppua ja sitruunankuorta- ja mehua.

Katso resepti: Paistetut ahvenet ja ruskistettu voikastike

Fenkoli

Fenkolin anismainen raikkaus tukee ahvenen hennon hienostunutta makua. Yhdistä makupari keitossa tai hauduta fenkolista ja kermasta lisuke paistetulle ahvenelle.

Voit paahtaa fenkoliviipaleet ja ahvenfileet myös grillissä.

Katso resepti: Ahven-fenkolikeitto

Lisää vinkkejä kalaruokiin