Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi. Ruodot ovat rivissä fileen keskellä. Etsi ruodot tunnustelemalla fileetä sormella leveämmästä päästä kohti pyrstöä. Poista ruotorivi leikkaamalla veitsellä viillot rivin molemmin puolin. Ruodot jäävät irti leikattuun pitkulaiseen palaan, ja loppu filee on ruodoton.
Pese ja leikkaa perunat koosta riippuen 2–4 osaan. Kuutioi tomaatit. Kuori ja kuutioi sipuli. Huuhtele ja kuutioi fenkoli.
Paista sipulia, fenkolia ja perunoita öljyssä kattilassa 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja fenkolinsiemenet. Paista 1 minuutti. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Lisää keittoon tomaattikuutiot, appelsiinimehu ja kalafileet. Keitä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkasta maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele ahvenkeitto persiljalla.
Vinkki: Viillä hyvin pestyn appelsiinin kuoresta kuorimaveitsellä 4–6 ohutta siivua ja lisää samaan aikaan veden ja liemikuutioiden kanssa lientä maustamaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
258
1078
8,8 g
1,3 g
20,8 g
9,0 g
3,0 g
21,8 g
3,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli