Ahven-fenkolikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ahven-fenkolikeitto

Ahven-fenkolikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raikasta kesäinen ahvenkeitto ranskalaiseen tapaan fenkolilla. Tomaattinen kalakeitto saa lisämakua appelsiinimehusta.

Ainekset

400 g
(4-8 kpl) ahvenfileitä
300 g
(6 kpl) perunaa
3 kpl
tomaattia
1 kpl
punasipuli
1 kpl
fenkoli
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
fenkolinsiemeniä
1 l
vettä
2 kpl
kalaliemikuutioita (gluteenitonta)
2 dl
appelsiinimehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 dl
hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi. Ruodot ovat rivissä fileen keskellä. Etsi ruodot tunnustelemalla fileetä sormella leveämmästä päästä kohti pyrstöä. Poista ruotorivi leikkaamalla veitsellä viillot rivin molemmin puolin. Ruodot jäävät irti leikattuun pitkulaiseen palaan, ja loppu filee on ruodoton.

400 g
(4-8 kpl) ahvenfileitä
2

Pese ja leikkaa perunat koosta riippuen 2–4 osaan. Kuutioi tomaatit. Kuori ja kuutioi sipuli. Huuhtele ja kuutioi fenkoli.

300 g
(6 kpl) perunaa
3 kpl
tomaattia
1 kpl
punasipuli
1 kpl
fenkoli
3

Paista sipulia, fenkolia ja perunoita öljyssä kattilassa 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja fenkolinsiemenet. Paista 1 minuutti. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
fenkolinsiemeniä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 l
vettä
2 kpl
kalaliemikuutioita (gluteenitonta)
4

Lisää keittoon tomaattikuutiot, appelsiinimehu ja kalafileet. Keitä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkasta maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele ahvenkeitto persiljalla.

2 dl
appelsiinimehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 dl
hienonnettua persiljaa

Vinkki: Viillä hyvin pestyn appelsiinin kuoresta kuorimaveitsellä 4–6 ohutta siivua ja lisää samaan aikaan veden ja liemikuutioiden kanssa lientä maustamaan.

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 14.7.2019
Muokattu: 14.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1339

320

15,8 g

2,5 g

20,8 g

9,0 g

3,0 g

22,0 g

2,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli