Paistetut ahvenet ja ruskistettu voikastike

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Paista ahvenfileet rapeiksi ja keitä kaveriksi ruskistettu, sitruunalla maustettu voikastike. Alle puolessa tunnissa valmistuva ruoka on helppo tarjottava illallisvieraille.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gahvenfileitä
1/2 tlsuolaa
2 rklvehnäjauhoja
ripaus maustepippuria
2 rklrypsiöljyä
1 rklvoita

Sitruunainen voikastike

100 gvoita
1 kplsitruuna
1 rklkapriksia
1/2 dlhienonnettua ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi. Ruodot ovat rivissä fileen keskellä. Etsi ruodot tunnustelemalla fileetä sormella leveämmästä päästä kohti pyrstöä. Poista ruotorivi leikkaamalla veitsellä viillot rivin molemmin puolin. Ruodot jäävät irti leikattuun pitkulaiseen palaan, ja loppu filee on ruodoton. Mausta fileet suolalla. Anna maustua 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 gahvenfileitä
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kalojen maustuessa aloita kastikkeen valmistus. Laita voi pieneen kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä 5–8 minuuttia, kunnes voisula ruskistuu kevyesti ja alkaa tuoksua miedosti pähkinäiseltä. Siivilöi voi kulhoon. Pyyhi kattila talouspaperilla ja laita voi takaisin kattilaan. Älä siirrä kattilaa vielä liedelle. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista 2 rkl mehua. Lisää ne kattilaan.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    1 kplsitruuna
  3. 3

    Sekoita vehnäjauhot ja maustepippuri. Kääntele ahvenfileet jauhoseoksessa. Kuumenna voi ja öljy pannulla. Paista fileitä molemmilta puolilta 1-2 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    2 rklvehnäjauhoja
    ripaus maustepippuria
    1 rklvoita
    2 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Jatka kastikkeen valmistusta. Lisää kaprikset ja ruohosipuli kattilaan. Lämmitä kastike nopeasti uudelleen. Lusikoi kastiketta paistettujen kalafileiden päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa.

    MääräAinesosa
    1 rklkapriksia
    1/2 dlhienonnettua ruohosipulia

Vinkki: Paahdettu voi palaa helposti, jos lieden lämpötila on liian kuuma. Käytä teräskattilaa, niin näet voin ruskistumisen paremmin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
14.7.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä