Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi. Ruodot ovat rivissä fileen keskellä. Etsi ruodot tunnustelemalla fileetä sormella leveämmästä päästä kohti pyrstöä. Poista ruotorivi leikkaamalla veitsellä viillot rivin molemmin puolin. Ruodot jäävät irti leikattuun pitkulaiseen palaan, ja loppu filee on ruodoton. Mausta fileet suolalla. Anna maustua 10 minuuttia.
Kalojen maustuessa aloita kastikkeen valmistus. Laita voi pieneen kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä 5–8 minuuttia, kunnes voisula ruskistuu kevyesti ja alkaa tuoksua miedosti pähkinäiseltä. Siivilöi voi kulhoon. Pyyhi kattila talouspaperilla ja laita voi takaisin kattilaan. Älä siirrä kattilaa vielä liedelle. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista 2 rkl mehua. Lisää ne kattilaan.
Jatka kastikkeen valmistusta. Lisää kaprikset ja ruohosipuli kattilaan. Lämmitä kastike nopeasti uudelleen. Lusikoi kastiketta paistettujen kalafileiden päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa.
Vinkki: Paahdettu voi palaa helposti, jos lieden lämpötila on liian kuuma. Käytä teräskattilaa, niin näet voin ruskistumisen paremmin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
374
1565
30,5 g
15,8 g
4,3 g
0,5 g
0,8 g
19,5 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli