Paistetut ahvenet ja ruskistettu voikastike | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paistetut ahvenet ja ruskistettu voikastike

Paistetut ahvenet ja ruskistettu voikastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paista ahvenfileet rapeiksi ja keitä kaveriksi ruskistettu, sitruunalla maustettu voikastike. Alle puolessa tunnissa valmistuva ruoka on helppo tarjottava illallisvieraille.

Ainekset

400 g
(4–8 kpl) ahvenfileitä
1/2 tl
suolaa
2 rkl
vehnäjauhoja
ripaus maustepippuria
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita

sitruunainen voikastike

100 g
voita
1 kpl
sitruuna
1 rkl
kapriksia
1/2 dl
hienonnettua ruohosipulia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi. Ruodot ovat rivissä fileen keskellä. Etsi ruodot tunnustelemalla fileetä sormella leveämmästä päästä kohti pyrstöä. Poista ruotorivi leikkaamalla veitsellä viillot rivin molemmin puolin. Ruodot jäävät irti leikattuun pitkulaiseen palaan, ja loppu filee on ruodoton. Mausta fileet suolalla. Anna maustua 10 minuuttia.

400 g
(4–8 kpl) ahvenfileitä
1/2 tl
suolaa
2

Kalojen maustuessa aloita kastikkeen valmistus. Laita voi pieneen kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä 5–8 minuuttia, kunnes voisula ruskistuu kevyesti ja alkaa tuoksua miedosti pähkinäiseltä. Siivilöi voi kulhoon. Pyyhi kattila talouspaperilla ja laita voi takaisin kattilaan. Älä siirrä kattilaa vielä liedelle. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista 2 rkl mehua. Lisää ne kattilaan.

100 g
voita
1 kpl
sitruuna
3
2 rkl
vehnäjauhoja
ripaus maustepippuria
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita
4

Jatka kastikkeen valmistusta. Lisää kaprikset ja ruohosipuli kattilaan. Lämmitä kastike nopeasti uudelleen. Lusikoi kastiketta paistettujen kalafileiden päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa.

1/2 dl
hienonnettua ruohosipulia
1 rkl
kapriksia

Vinkki: Paahdettu voi palaa helposti, jos lieden lämpötila on liian kuuma. Käytä teräskattilaa, niin näet voin ruskistumisen paremmin.

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 14.7.2019
Muokattu: 2.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1571

376

30,8 g

15,8 g

3,8 g

0,5 g

1,3 g

19,8 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli