Paistetut ahvenet ja ruskistettu voikastike - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paistetut ahvenet ja ruskistettu voikastike

Paistetut ahvenet ja ruskistettu voikastike
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Paista ahvenfileet rapeiksi ja keitä kaveriksi ruskistettu, sitruunalla maustettu voikastike. Alle puolessa tunnissa valmistuva ruoka on helppo tarjottava illallisvieraille.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
(4–8 kpl) ahvenfileitä
1/2 tl
suolaa
2 rkl
vehnäjauhoja
ripaus maustepippuria
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita

SITRUUNAINEN VOIKASTIKE

100 g
voita
1 kpl
sitruuna
1 rkl
kapriksia
1/2 dl
hienonnettua ruohosipulia

Vinkki: Paahdettu voi palaa helposti, jos lieden lämpötila on liian kuuma. Käytä teräskattilaa, niin näet voin ruskistumisen paremmin.

Näin teet

1

Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi. Ruodot ovat rivissä fileen keskellä. Etsi ruodot tunnustelemalla fileetä sormella leveämmästä päästä kohti pyrstöä. Poista ruotorivi leikkaamalla veitsellä viillot rivin molemmin puolin. Ruodot jäävät irti leikattuun pitkulaiseen palaan, ja loppu filee on ruodoton. Mausta fileet suolalla. Anna maustua 10 minuuttia.

400 g
(4–8 kpl) ahvenfileitä
1/2 tl
suolaa
2

Kalojen maustuessa aloita kastikkeen valmistus. Laita voi pieneen kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä 5–8 minuuttia, kunnes voisula ruskistuu kevyesti ja alkaa tuoksua miedosti pähkinäiseltä. Siivilöi voi kulhoon. Pyyhi kattila talouspaperilla ja laita voi takaisin kattilaan. Älä siirrä kattilaa vielä liedelle. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista 2 rkl mehua. Lisää ne kattilaan.

100 g
voita
1 kpl
sitruuna
3
2 rkl
vehnäjauhoja
ripaus maustepippuria
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita
4

Jatka kastikkeen valmistusta. Lisää kaprikset ja ruohosipuli kattilaan. Lämmitä kastike nopeasti uudelleen. Lusikoi kastiketta paistettujen kalafileiden päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa.

1/2 dl
hienonnettua ruohosipulia
1 rkl
kapriksia
Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 14.7.2019
Muokattu: 15.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g15 g
Proteiinia20 g79 g
Rasvaa31 g123 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1571 6283
Energiaa kcal376 1502

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl kapriksia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g15 g
Proteiinia20 g79 g
Rasvaa31 g123 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1571 6283
Energiaa kcal376 1502

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl kapriksia

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.