Kinkkuun käärityt ahvenfileet
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kääräise ahvenfileet ilmakuivattuun kinkkuun ja kypsennä kala meheväksi tomaattiliemessä. Samassa padassa valmistuvat kala, kastike ja kasvislisuke.
| 500 g | ahvenfileitä |
| 150 g | ilmakuivattua kinkkua |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 1/2 rkl | hienonnettua timjamia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 200 g | helmitomaatteja |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi. Ruodot ovat rivissä fileen keskellä. Etsi ruodot tunnustelemalla fileetä sormella leveämmästä päästä kohti pyrstöä. Poista ruotorivi leikkaamalla veitsellä viillot rivin molemmin puolin. Ruodot jäävät irti leikattuun pitkulaiseen palaan, ja loppu filee on ruodoton.
- 2.
Laita kaksi kinkkusiivua vierekkäin työlaudalle. Sivele siivut öljyllä. Jaa kalat viiteen osaan niin, että jokaisella ruokailijalla on sama määrä kalaa. Aseta kala kinkkusiivujen päälle ja ripottele pinnalle timjamia. Kääri tiukalle rullalle. Tee samoin lopuille ahvenfileille.
- 3.
Huuhtele tomaatit ja pistele niihin reikiä esimerkiksi cocktailtikulla. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita tomaatit, valkosipulit ja öljy uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 20 minuuttia.
- 4.
Lisää kalarullat tomaattiliemeen ja paista vielä 8–10 minuuttia fileiden koosta riippuen. Tarjoa leivän, perunoiden tai pastan kanssa.
Kinkkuun käärityt ahvenfileet
arvosana5/5
45 min (josta 20 min aktiivista)
Kääräise ahvenfileet ilmakuivattuun kinkkuun ja kypsennä kala meheväksi tomaattiliemessä. Samassa padassa valmistuvat kala, kastike ja kasvislisuke.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | ahvenfileitä |
| 150 g | ilmakuivattua kinkkua |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 1/2 rkl | hienonnettua timjamia |
Lisäksi | |
| 200 g | helmitomaatteja |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi. Ruodot ovat rivissä fileen keskellä. Etsi ruodot tunnustelemalla fileetä sormella leveämmästä päästä kohti pyrstöä. Poista ruotorivi leikkaamalla veitsellä viillot rivin molemmin puolin. Ruodot jäävät irti leikattuun pitkulaiseen palaan, ja loppu filee on ruodoton.
Määrä Ainesosa 500 g ahvenfileitä - 2
Laita kaksi kinkkusiivua vierekkäin työlaudalle. Sivele siivut öljyllä. Jaa kalat viiteen osaan niin, että jokaisella ruokailijalla on sama määrä kalaa. Aseta kala kinkkusiivujen päälle ja ripottele pinnalle timjamia. Kääri tiukalle rullalle. Tee samoin lopuille ahvenfileille.
Määrä Ainesosa 150 g ilmakuivattua kinkkua 1 rkl oliiviöljyä 2 1/2 rkl hienonnettua timjamia - 3
Huuhtele tomaatit ja pistele niihin reikiä esimerkiksi cocktailtikulla. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita tomaatit, valkosipulit ja öljy uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g helmitomaatteja 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl oliiviöljyä 1/4 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 4
Lisää kalarullat tomaattiliemeen ja paista vielä 8–10 minuuttia fileiden koosta riippuen. Tarjoa leivän, perunoiden tai pastan kanssa.
Ravintosisältö
226
Energiaa kcal
947
Energiaa kj
11,6 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,4 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
28,2 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
226
Energiaa kcal
947
Energiaa kj
11,6 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,4 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
28,2 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























