Kinkkuun käärityt ahvenfileet

arvosana5/5

(1)arvio
5 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Kääräise ahvenfileet ilmakuivattuun kinkkuun ja kypsennä kala meheväksi tomaattiliemessä. Samassa padassa valmistuvat kala, kastike ja kasvislisuke.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
500 gahvenfileitä
150 gilmakuivattua kinkkua
1 rkloliiviöljyä
2 1/2 rklhienonnettua timjamia

Lisäksi

200 ghelmitomaatteja
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi. Ruodot ovat rivissä fileen keskellä. Etsi ruodot tunnustelemalla fileetä sormella leveämmästä päästä kohti pyrstöä. Poista ruotorivi leikkaamalla veitsellä viillot rivin molemmin puolin. Ruodot jäävät irti leikattuun pitkulaiseen palaan, ja loppu filee on ruodoton.

    MääräAinesosa
    500 gahvenfileitä
  2. 2

    Laita kaksi kinkkusiivua vierekkäin työlaudalle. Sivele siivut öljyllä. Jaa kalat viiteen osaan niin, että jokaisella ruokailijalla on sama määrä kalaa. Aseta kala kinkkusiivujen päälle ja ripottele pinnalle timjamia. Kääri tiukalle rullalle. Tee samoin lopuille ahvenfileille.

    MääräAinesosa
    150 gilmakuivattua kinkkua
    1 rkloliiviöljyä
    2 1/2 rklhienonnettua timjamia
  3. 3

    Huuhtele tomaatit ja pistele niihin reikiä esimerkiksi cocktailtikulla. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita tomaatit, valkosipulit ja öljy uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 ghelmitomaatteja
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rkloliiviöljyä
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  4. 4

    Lisää kalarullat tomaattiliemeen ja paista vielä 8–10 minuuttia fileiden koosta riippuen. Tarjoa leivän, perunoiden tai pastan kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
14.7.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä