Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi. Ruodot ovat rivissä fileen keskellä. Etsi ruodot tunnustelemalla fileetä sormella leveämmästä päästä kohti pyrstöä. Poista ruotorivi leikkaamalla veitsellä viillot rivin molemmin puolin. Ruodot jäävät irti leikattuun pitkulaiseen palaan, ja loppu filee on ruodoton.
Laita kaksi kinkkusiivua vierekkäin työlaudalle. Sivele siivut öljyllä. Jaa kalat viiteen osaan niin, että jokaisella ruokailijalla on sama määrä kalaa. Aseta kala kinkkusiivujen päälle ja ripottele pinnalle timjamia. Kääri tiukalle rullalle. Tee samoin lopuille ahvenfileille.
Huuhtele tomaatit ja pistele niihin reikiä esimerkiksi cocktailtikulla. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita tomaatit, valkosipulit ja öljy uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 20 minuuttia.
Lisää kalarullat tomaattiliemeen ja paista vielä 8–10 minuuttia fileiden koosta riippuen. Tarjoa leivän, perunoiden tai pastan kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
226
947
11,6 g
2,6 g
1,8 g
1,4 g
0,6 g
28,2 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli