Kinkkuun käärityt ahvenfileet | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kinkkuun käärityt ahvenfileet
Play

Kinkkuun käärityt ahvenfileet

timer-icon30 min
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Kääräise ahvenfileet ilmakuivattuun kinkkuun ja kypsennä kala meheväksi tomaattiliemessä. Samassa padassa valmistuvat kala, kastike ja kasvislisuke.

Ainekset

500 g
(5–10 kpl) ahvenfileitä
150 g
ilmakuivattua kinkkua
1 rkl
oliiviöljyä
2 1/2 rkl
hienonnettua timjamia

lisäksi

200 g
helmitomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi. Ruodot ovat rivissä fileen keskellä. Etsi ruodot tunnustelemalla fileetä sormella leveämmästä päästä kohti pyrstöä. Poista ruotorivi leikkaamalla veitsellä viillot rivin molemmin puolin. Ruodot jäävät irti leikattuun pitkulaiseen palaan, ja loppu filee on ruodoton.

500 g
(5–10 kpl) ahvenfileitä
2

Laita kaksi kinkkusiivua vierekkäin työlaudalle. Sivele siivut öljyllä. Jaa kalat viiteen osaan niin, että jokaisella ruokailijalla on sama määrä kalaa. Aseta kala kinkkusiivujen päälle ja ripottele pinnalle timjamia. Kääri tiukalle rullalle. Tee samoin lopuille ahvenfileille.

150 g
ilmakuivattua kinkkua
1 rkl
oliiviöljyä
2 1/2 rkl
hienonnettua timjamia
3

Huuhtele tomaatit ja pistele niihin reikiä esimerkiksi cocktailtikulla. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita tomaatit, valkosipulit ja öljy uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 20 minuuttia.

200 g
helmitomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
4

Lisää kalarullat tomaattiliemeen ja paista vielä 8–10 minuuttia fileiden koosta riippuen. Tarjoa leivän, perunoiden tai pastan kanssa.

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 14.7.2019
Muokattu: 21.8.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1150

274

18,4 g

5,0 g

1,6 g

1,6 g

0,6 g

25,6 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

valkosipulinkynttä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli