Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Opi mestariksi! Voileipäkakun kokoamisen salat

Teksti:
Taina Salovaara ja Tiina Valkonen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 6.4.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Herkullisen voileipäkakun salat ovat yksinkertaiset. Muutaman vinkin avulla saat koottua täydellisen suolaisen kakun juhlapöytään.
  1. Osta leivät päivää tai paria ennen kakun kokoamista. Edellispäiväisen leivän käsittely on helpompaa kuin uunituoreen.
  2. Käytä kahta erilaista leipää. Eriväriset leipäkerrokset näyttävät kivalta ja tuovat kakkuun makua.
  3. Tee täytteistä tarpeeksi maukkaita, sillä maut tasaantuvat kakun tekeytyessä. Maista, että täytteissä on riittävästi suolaa, sopivasti kirpeyttä ja ripaus makeutta. Käytä kohtuudella sipulia, chiliä ja yrttejä, koska niiden maut voimistuvat tekeytymisen aikana.
  4. Kokoa voileipäkakku tarjoamista edeltävänä päivänä. Kuorruta ja koristele mahdollisimman myöhään. Jos kakku on pöydässä pitkään, vältä helposti nuupahtavia koristeita, kuten salaattia ja yrttejä.

Poimi parhaat ideat voileipäkakkuihin