Opi täydellisen pizzan salaisuudet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Näin teet täydellisen pizzan + 6 ammattilaisen salaisuutta

Opi täydellisen pizzan salaisuudet

Teksti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg, SOK
Julkaistu: 13.10.2017
Muokattu: 31.8.2020
Näin saat tehtyä pizzasta parempaa kuin koskaan. Noudata 6 kohdan ohjetta ja lue ammattilaisen vinkit täydelliseen pizzaan!

Pizza-ammattilaisen 6 salaisuutta

  1. Käytä hiivaa puolet normaalista, tee taikina kylmään veteen ja kohota yön yli jääkaapissa. Pitkä kohotus antaa taikinalle makua.
  2. Hyvä kastike takaa herkullisen pizzan. Hauduta huolellisesti, maistele ja lisää tarvittaessa mausteita ja tilkka punaviinietikkaa.
  3. Jos pizzassasi on paljon täytteitä, laita juusto niiden alle. Pohjan läpi tuleva lämpö sulattaa juuston, mutta ei paista sitä kovaksi.
  4. Lisää oregano pizzaan ennen paistamista. Yrtti sulautuu ihanasti juustoon.
  5. Älä laita pizzaan kaikkia lempimakujasi, vaan valitse muutama laadukas täyte. Italiassakin pizzan täytteet voi laskea yhden käden sormilla.
  6. Vaivaa taikina ja tee kastike etukäteen. Illalla muotoilet vain pohjat, levität täytteet ja paistat. Nälkä talttuu puolessa tunnissa!

3 lisuketta pizzalle

Kata nämä päälliset pöytään. Jokainen ruokailija voi kasata niistä pizzan päälle mieleisensä.

Katso pizzareseptejä