Opi täydellisen pizzan salaisuudet - Yhteishyvä

Opi täydellisen pizzan salaisuudet

Näin teet täydellisen pizzan + 6 ammattilaisen salaisuutta

Näin saat tehtyä pizzasta parempaa kuin koskaan. Noudata 6 kohdan ohjetta ja lue ammattilaisen vinkit täydelliseen pizzaan!

Jaa Somessa
Teksti
Anu Brask
Kuvat
SOK

Ammattilaisen 6 salaisuutta:

  • Käytä hiivaa puolet normaalista, tee taikina kylmään veteen ja kohota yön yli jääkaapissa. Pitkä kohotus antaa taikinalle makua.
  • Hyvä kastike takaa herkullisen pizzan. Hauduta huolellisesti, maistele ja lisää tarvittaessa mausteita ja tilkka punaviinietikkaa.
  • Jos pizzassasi on paljon täytteitä, laita juusto niiden alle. Pohjan läpi tuleva lämpö sulattaa juuston, mutta ei paista sitä kovaksi.
  • Lisää oregano pizzaan ennen paistamista. Yrtti sulautuu ihanasti juustoon.
  • Älä laita pizzaan kaikkia lempimakujasi, vaan valitse muutama laadukas täyte. Italiassakin pizzan täytteet voi laskea yhden käden sormilla.
  • Vaivaa taikina ja tee kastike etukäteen. Illalla muotoilet vain pohjat, levität täytteet ja paistat. Nälkä talttuu puolessa tunnissa!

Lisukkeeksi

Kata nämä pöytään. Jokainen ruokailija voi kasata niistä pizzan päälle mieleisensä.

Julkaistu: 13.10.2017
Muokattu: 11.12.2018
Jaa Somessa