Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pääjohtaja Taavi Heikkilä: Tämän takia S-ryhmä teki Ruokamanifestin

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 10.7.2017
|
Muokattu: 1.4.2022
"On elintärkeää keskustella eteenpäin, ei taaksepäin."

Jos uskomme – kuten me uskomme – että Suomi voi nousta maailman mittakaavassa ruokakehityksen kärkeen, on selvää, että se vaatii lisää kehitysvoimaa ja vauhtia meiltä kaikilta yhdessä.

Murrosajalle on tyypillistä, että markkinoita tai alan totuttuja käytäntöjä muuttavat eniten innovaatiot, jotka tulevat toimialan ulkopuolelta. Siihen voi suhtautua monella tavoin. Sitä voi vastustaa tai siihen voi alistua. Murrokseen voi myös hypätä täysillä mukaan, lähteä rohkeasti uudistumaan ja ottamaan tulevaisuutta omiin käsiin.

Suomalaisen ruoan nousu tarvitsee nopeutta, rehellisyyttä ja vahvaa innovointiotetta. Se tarvitsee todellista rohkeutta – ja ehkä ripauksen suomalaista hulluuttakin.

S-ryhmällä on Ruokamanifestille kolme tavoitetta.

1. Haluamme vahvistaa ennakkoluulottomuuden, suvaitsevaisuuden ja yhdessä tekemisen henkeä. Omissa poteroissa seisominen estää kaikkien ruokaketjun osien menestystä.

2. Haluamme pistää itsemme rohkeasti peliin, altistaa itsemme muuttumaan nopeammin. Laitamme tiskiin kaiken mahdollisen osaamisemme, mutta näemme myös omat rajamme. Me pystymme parantamaan toimintaamme ja kehittymään, yksin ja yhdessä. Haluamme tehdä ja toimia, kehittää valikoimiamme ja palveluamme sekä pitää jatkuvasti huolta siitä, että ruoan hinta on suomalaisille tolkullisella tasolla.

3. Haluamme kiihdyttää ja inspiroida keskustelua. Vauhdittaa tekemistä sekä alan toimijoiden että ulkopuolisten tahojen kanssa. Rakentaa yhdessä kotimaisen ruoan menestystarinoita. Me emme tiedä millaiseksi tulevaisuus muodostuu, mutta tahdomme olla paikalla, kun tulevaisuutta tehdään. Se tehdään nyt, yhdessä muiden kanssa. Haluamme käydä avointa keskustelua ja tehdä konkreettisia tekoja, jotka vahvistavat myös Suomea. Siihen tarvitaan koko ruokaketjun yhteistä voimaa.

Edessämme ovat seuraavatkin 100 vuotta. Silloinkin syödään. Vanhoja tuttuja ruokia ja vaikka mitä uutta. Syntyy yhä uusia makumuistoja.

On elintärkeää keskustella eteenpäin, ei taaksepäin. Siksi Ruokamanifesti-teesejä suomalaisen ruoan matkalle tulevaan, tekoja tästä hetkestä tulevaan. Yhdessä ja eteenpäin.

Lue lisää Ruokamanifestista: www.yhteishyva.fi/ruokamanifesti

Lisää aiheesta