Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ruokamanifesti: Vähemmän antibiootteja eläimille

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 10.7.2017
|
Muokattu: 1.4.2022
S-ryhmä haluaa, että antibiootteja syötetään vain sairaille eläimille.

Antibioottien liikakäyttö johtaa antibiooteille vastustuskykyisten bakteerikantojen vahvistumiseen. Tämä on maailmanlaajuinen ongelma. Haluamme tarttua antibioottien käytön vähentämiseen lihantuotannossa.

Suomalaisessa lihantuotannossa ongelmaa ei ole, mutta Pohjoismaiden ulkopuolella tilanne vaihtelee. Edellytämme jatkossa kaikilta omia merkkejämme valmistavilta, ulkomaista lihaa käyttäviltä tavarantoimittajilta sitoutumista antibioottien käyttöön liittyviin S-ryhmän hyvän käytännön ohjeisiin ja vaatimuksiin.

Käymme läpi toimitusketjumme vuoden 2018 loppuun mennessä. Mahdolliset muutokset valikoimiin tehdään tämän selvitysprosessin perusteella.

Emme hyväksy rutiininomaista antibioottilääkitystä ja antibioottirehun syöttämistä terveille eläimille. Antibiootteja tulee käyttää ainoastaan eläinlääkärin määräyksellä ja rajoittaa niiden käyttö sairaiden eläinten hoitoon.

Lue lisää Ruokamanifestista: www.yhteishyva.fi/ruokamanifesti

Lisää aiheesta