Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Seitsemän simppeliä vinkkiä pihvin grillaamiseen

Teksti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 24.5.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Seitsemän simppeliä vinkkiä pihvin grillaamiseen
  1. Puhdista grilli huolellisesti. Pinnaaminen kostautuu heti ruoan maussa.
  2. Malta lämmittää grilli kunnolla kuumaksi. Pihvi tarvitsee lämpöä.
  3. Jos haluat grillata eri kypsyisiä pihvejä yhtä aikaa, leikkaa ne eri paksuisiksi. Medium miinus -pihviin sopii kolmen sentin pihvi, mediumiin kahden ja kypsään yhden sentin paksuinen pihvi.
  4. Huomaa, että kypsyyteen vaikuttaa moni asia: lihan ja grillin lämpötila, pihvin paksuus, paistoaika ja vetäytyminen.
  5. Suolaa pihvit paistovaiheessa, jotta lihasnesteet pysyvät tallella. Käytä hienoa merisuolaa tai sormisuolaa ja rouhi päälle lisäksi mustapippuria myllystä.
  6. Aseta pihvit vetäytymään vierekkäin. Jos pinoat ne päällekkäin, alimmat pihvit jatkavat kypsymistä.
  7. Lämmitä lautaset etukäteen kuumalla vedellä, jotta pihvit pysyvät lämpiminä.

Lisää aiheesta