- Puhdista grilli huolellisesti. Pinnaaminen kostautuu heti ruoan maussa.
- Malta lämmittää grilli kunnolla kuumaksi. Pihvi tarvitsee lämpöä.
- Jos haluat grillata eri kypsyisiä pihvejä yhtä aikaa, leikkaa ne eri paksuisiksi. Medium miinus -pihviin sopii kolmen sentin pihvi, mediumiin kahden ja kypsään yhden sentin paksuinen pihvi.
- Huomaa, että kypsyyteen vaikuttaa moni asia: lihan ja grillin lämpötila, pihvin paksuus, paistoaika ja vetäytyminen.
- Suolaa pihvit paistovaiheessa, jotta lihasnesteet pysyvät tallella. Käytä hienoa merisuolaa tai sormisuolaa ja rouhi päälle lisäksi mustapippuria myllystä.
- Aseta pihvit vetäytymään vierekkäin. Jos pinoat ne päällekkäin, alimmat pihvit jatkavat kypsymistä.
- Lämmitä lautaset etukäteen kuumalla vedellä, jotta pihvit pysyvät lämpiminä.
Seitsemän simppeliä vinkkiä pihvin grillaamiseen
Teksti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 22.10.2018
|Muokattu: 30.1.2025
Seitsemän simppeliä vinkkiä pihvin grillaamiseen