Hamppu, tieteelliseltä nimeltään Cannabis sativa, on ikivanha viljelykasvi, jonka eri lajikkeita viljellään niin kuiduiksi, lääkkeiksi kuin elintarvikekäyttöönkin. Elintarvike- ja tekstiiliteollisuuden tarpeisiin viljeltävillä hamppulajikkeilla ei ole huumaavia vaikutuksia.
Superöljyksikin nimitetyn hamppuöljyn rasvahappokoostumus on monipuolisempi kuin muiden tavallisimmin käytettyjen kasviöljyjen. Hamppuöljyn rasvahapoista yli 80 % on monityydyttymättömiä, pääosin ihmiselle välttämättömiä omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, jotka ovat hamppuöljyssä elimistölle ihanteellisessa suhteessa. Hamppuöljy on myös erinomainen E-vitamiinin ja gammalinoleenihapon (GLA:n) lähde.
Maultaan hamppuöljy on keskivoimakas, aavistuksen pähkinäinen. Hamppuöljy on mainio salaatinkastikeöljy, ja sitä voi hyvin lorauttaa myös keitettyjen kasvisten tai vaikka pastan joukkoon. Se sopii loistavasti myös kaikenlaisten tahnojen, kuten hummuksen ja erilaisten pestojen valmistukseen. Loraus hamppuöljyä rikastaa smoothien ja aamupuuron.