Teetkö hilloa? Ethän unohda tätä tärkeää asiaa ennen säilömistä
Hillot, marmeladit ja säilykkeet säilyvät parhaiten puhtaissa, desinfioiduissa purkeissa. Vinkkiemme avulla puhdistat astiat oikein ja pelastat rakkaudella valmistetut säilykkeet homeelta ja pilaantumiselta.


Säilykepurkkien -ja pullojen desinfioiminen alkaa niiden puhdistamisella. Pese purkit ja kannet huolellisesti astianpesuaineella ja liota niitä kylmässä, väljässä vedessä yön yli. Liottamisen tarkoitus on herättää astioiden pinnassa olevat itiöt, jotta nekin häviävät desinfioinnissa.
Liotuksen jälkeen lasipurkit voi desinfioida neljällä eri tavalla. Desinfioi korkit ja kannet keittämällä.
1. Steriloi säilykepurkit mikrossa
Pienten purkkien sterilointi hoituu kätevästi mikrossa. Täytä purkki vedellä ja kuumenna vesi mikrossa kiehuvaksi.
2. Desinfioi lasipurkit keittämällä
Muutaman purkin desinfioiminen onnistuu kattilassa. Laita kattilaan vettä niin, että purkit peittyvät ja keitä niitä muutama minuutti kiehuvassa vedessä
3. Puhdista purkit uunissa kuumentamalla
Uuniin mahtuu kerralla useampikin lasipurkki tai -pullo. Kietaise astian ympärille sanomalehtipaperia, laita pellille ja siirrä 125-asteiseen uunin noin vartiksi.
4. Pese lasipurkit puhtaaksi astianpesukoneessa
Myös astianpesukoneessa puhdistuu monta astiaa kerralla. Pese purkit astianpesukoneessa ja ota ne pois heti pesun päätyttyä. On tärkeää huolehtia, että pesuohjelma päättyy samaan aikaan kun hillo valmistuu, jolloin hillon voi purkittaa turvallisesti kuumana.
Desinfioi myös korkit ja kannet keittämällä.
On tärkeää, että purkki on kuuma, kun se täytetään esimerkiksi säilöttävällä hillolla. Purkituksessa tulee käyttää puhtaita työvälineitä. Purkki tulee täyttää aivan täyteen, jotta sinne ei jää ilmaa ja elintilaa pieneliöille.
Lue myös: Herkullinen marjahillo










