Puhdista, perkaa ja huuhtele marjat tarvittaessa. Mittaa marjat ja vesi kattilaan.
Kuumenna marjoja kannen alla keskilämmöllä, kunnes marjoista alkaa muodostua vesihöyryä.
Sekoita hillosokeri marjojen joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia marjojen kuoren kovuudesta ja kypsyysasteesta riippuen. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Sekoita hilloa välillä.
Siirrä kattila pois levyltä ja anna hillon jäähtyä välillä sekoitellen noin puolen tunnin ajan. Kuori tarvittaessa vaahto pinnalta.
Purkita hillo hyvin puhdistettuihin lasitölkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Anna purkkien jäähtyä ja siirrä ne sitten jääkaappiin. Hillo hyytyy noin vuorokaudessa. • Hygieenisesti puhtaisiin tölkkeihin säilötty hillo säilyy kylmässä useita kuukausia.
Vinkki! Jos keität marjahillon pakastemarjoista, voit vähentää veden määrää tai jättää sen kokonaan pois.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
252
1055
0,6 g
0,1 g
57,1 g
57,1 g
3,5 g
0,8 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli