Marjahillo

arvosana5/5

(1)arvio
20 Desilitraa

45 min (josta 15 min aktiivista)

Itse keitetty hillo tekee täytekakusta täydellisen ja maistuu ihanalta puuron tai pannukakun kanssa. Valitse hilloon lempimarjasi. Hillon voi keittää tuoreista tai pakastetuista marjoista.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kgvadelmia
1 dlvettä
1 kghillosokeria

Valmistus

  1. 1

    Puhdista, perkaa ja huuhtele marjat tarvittaessa. Mittaa marjat ja vesi kattilaan.

    MääräAinesosa
    2 kgvadelmia
  2. 2

    Kuumenna marjoja kannen alla keskilämmöllä, kunnes marjoista alkaa muodostua vesihöyryä.

  3. 3

    Sekoita hillosokeri marjojen joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia marjojen kuoren kovuudesta ja kypsyysasteesta riippuen. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Sekoita hilloa välillä.

    MääräAinesosa
    1 kghillosokeria
  4. 4

    Siirrä kattila pois levyltä ja anna hillon jäähtyä välillä sekoitellen noin puolen tunnin ajan. Kuori tarvittaessa vaahto pinnalta.

  5. 5

    Purkita hillo hyvin puhdistettuihin lasitölkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Anna purkkien jäähtyä ja siirrä ne sitten jääkaappiin. Hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Jos keität marjahillon pakastemarjoista, voit vähentää veden määrää tai jättää sen kokonaan pois. Hygieenisiin ja puhtaisiin tölkkeihin säilötty hillo säilyy kylmässä useita kuukausia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä