Marjahillo
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Itse keitetty hillo tekee täytekakusta täydellisen ja maistuu ihanalta puuron tai pannukakun kanssa. Valitse hilloon lempimarjasi. Hillon voi keittää tuoreista tai pakastetuista marjoista.
| 2 kg | vadelmia |
| 1 dl | vettä |
| 1 kg | hillosokeria |
- 1.
Puhdista, perkaa ja huuhtele marjat tarvittaessa. Mittaa marjat ja vesi kattilaan.
- 2.
Kuumenna marjoja kannen alla keskilämmöllä, kunnes marjoista alkaa muodostua vesihöyryä.
- 3.
Sekoita hillosokeri marjojen joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia marjojen kuoren kovuudesta ja kypsyysasteesta riippuen. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Sekoita hilloa välillä.
- 4.
Siirrä kattila pois levyltä ja anna hillon jäähtyä välillä sekoitellen noin puolen tunnin ajan. Kuori tarvittaessa vaahto pinnalta.
- 5.
Purkita hillo hyvin puhdistettuihin lasitölkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Anna purkkien jäähtyä ja siirrä ne sitten jääkaappiin. Hillo hyytyy noin vuorokaudessa.
Marjahillo
arvosana5/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Itse keitetty hillo tekee täytekakusta täydellisen ja maistuu ihanalta puuron tai pannukakun kanssa. Valitse hilloon lempimarjasi. Hillon voi keittää tuoreista tai pakastetuista marjoista.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kg | vadelmia |
| 1 dl | vettä |
| 1 kg | hillosokeria |
Valmistus
- 1
Puhdista, perkaa ja huuhtele marjat tarvittaessa. Mittaa marjat ja vesi kattilaan.
Määrä Ainesosa 2 kg vadelmia - 2
Kuumenna marjoja kannen alla keskilämmöllä, kunnes marjoista alkaa muodostua vesihöyryä.
- 3
Sekoita hillosokeri marjojen joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia marjojen kuoren kovuudesta ja kypsyysasteesta riippuen. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Sekoita hilloa välillä.
Määrä Ainesosa 1 kg hillosokeria - 4
Siirrä kattila pois levyltä ja anna hillon jäähtyä välillä sekoitellen noin puolen tunnin ajan. Kuori tarvittaessa vaahto pinnalta.
- 5
Purkita hillo hyvin puhdistettuihin lasitölkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Anna purkkien jäähtyä ja siirrä ne sitten jääkaappiin. Hillo hyytyy noin vuorokaudessa.
Jos keität marjahillon pakastemarjoista, voit vähentää veden määrää tai jättää sen kokonaan pois. Hygieenisiin ja puhtaisiin tölkkeihin säilötty hillo säilyy kylmässä useita kuukausia.
Ravintosisältö
252
Energiaa kcal
1055
Energiaa kj
0,6 g
Rasvaa
0,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
57,1 g
Hiilihydraatteja
57,1 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
0,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
252
Energiaa kcal
1055
Energiaa kj
0,6 g
Rasvaa
0,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
57,1 g
Hiilihydraatteja
57,1 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
0,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























