Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Toiveresepti: Mutkaton mikroherkku

Teksti:
Jenni Saarilahti
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 24.11.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Ninna Mikkonen kaipasi helppoa ja ruokavalioonsa sopivaa leivonnaisohjetta. Syntyi mikrossa kypsyvä, gluteeniton ja sokeriton annoskakku, jota mehevöittää omena.

Helsinkiläinen Ninna Mikkonen, 31, asuu yksin lemmikkikanin kanssa ja kertoo haluavansa päästä keittiössä melko helpolla.

"Ruoan tulee valmistua helposti ja nopeasti. En jaksa montaa vaihetta."

Ninna kiinnittää kuitenkin huomiota ruoan laatuun. Hän suosii kotimaista lähiruokaa ja syö pääosin kasvisruokaa.

"Syö sitä, minkä isoäitisikin tunnistaisi ja minkä tuoteselosteen ymmärrät, on hyvä motto."

Ninna arvostaa terveellistä ruokaa ja noudattaa räätälöityä fodmap-ruokavaliota. Mahavaivojen vuoksi hän ei syö sokeria, laktoosia ja gluteiinia. Myös kuntoilu vaatii ruokasuunnittelua. Ninna harrastaa lukemisen ja vapaaehtoistyön lisäksi aktiivista liikuntaa jopa 20 tuntia viikossa.

"Lempiruokani on varmasti joka-aamuinen kaurapuuro, johon sekoitan kananmunanvalkuaisia, heraproteiinijauhetta ja marjoja. Se maistuu taivaalliselta treenin jälkeen, vaikkei siltä kuulosta!"

Herkullisia ruokamuistoja

Ninnan parhaat ruokamuistot ovat perheen parista.

"Äidiltä olen saanut ruoanvalmistustaitoja, ja lapsuuden yhteiset leivontahetket ovat jääneet mieleen. Perinteinen piparinleivontahetki on mieluinen muisto. Teininä teimme myös usein iltaisin patonkeja, joita söimme sohvalla suosikkitelevisiosarjaamme katsellen", Ninna muistelee.

"Harrastin lapsena ratsastusta, ja vaellusretkien nuotiohetket ovat myös lämpimiä muistoja. Mummoni teki maailman parhaita lettuja, niitä joskus kaipaan. Nyt mummo on sen verran iäkäs, ettei jaksa enää laittaa ruokaa."

Omena sopii Ninnalle. Toivereseptiltä hän toivoi vaivattomuutta.

"Käytän paljon mikroa sen energiaa säästävyyden takia, joten mikro-ohjeita olisi kiva saada. Haluaisin myös oppia hyvän, terveellisen kakun tai leivonnaisen teon helposti ja nopeasti."

Suunnittelimme Ninnalle edullisen, terveellisen, nopean ja mutkattoman leivonnaisen. Taikina rakentuu ilman sokeria hunajasta, kaurahiutaleista, munasta ja öljystä. Ninnalle sopii omena, jolla mehevöitimme mikrokakun. Joulun makua leivonnaiseen tuo kaneli ja piparkakkumauste.

Lisää aiheesta