Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tunne erilaiset pastat

Teksti:
Marita Suontausta
Kuvat:
SOK
Lähde:
Fineli
Julkaistu: 9.12.2013
|
Muokattu: 31.8.2020
Pastan tärkkelys muuttuu elimistössä hitaasti hiilihydraatiksi, joten verensokerikin nousee hitaasti. Valitsemalla täysjyväisen, tumman pastan elimistö saa lisäksi tärkeitä ravintoaineita ja kuituja.

Täysjyväpasta on väriltään hiukan tummempaa kuin tavallinen pasta, tosin väri haalenee kypsyessä hieman. Se on hyvä valinta varsinkin niille, jotka haluavat kiinnittää huomiota ruoan terveellisyyteen. Täysjyväpastalla saa kuin huomaamatta nostettua aterian kuitupitoisuutta.

100 grammaa keittämätöntä tummaa pastaa sisältää keskimäärin:

  • energiaa 360 kcal
  • kuitua 5,7 g
  • imeytyviä hiilihydraatteja 65 g
  • rasvaa 3 g
  • proteiinia 13 g
  • lisäksi hiukan A-, E- ja K-vitamiineja sekä joitakin B-ryhmän vitamiineja, natriumia, kaliumia, magnesiumia, fosforia, rautaa, sinkkiä sekä jodia.