Tunne erilaiset pastat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tunne erilaiset pastat

Tunne erilaiset pastat

Pastan tärkkelys muuttuu elimistössä hitaasti hiilihydraatiksi, joten verensokerikin nousee hitaasti. Valitsemalla täysjyväisen, tumman pastan elimistö saa lisäksi tärkeitä ravintoaineita ja kuituja.

Jaa Somessa
Teksti
Marita Suontausta
Kuvat
SOK
Lähde
Fineli

Täysjyväpasta on väriltään hiukan tummempaa kuin tavallinen pasta, tosin väri haalenee kypsyessä hieman. Se on hyvä valinta varsinkin niille, jotka haluavat kiinnittää huomiota ruoan terveellisyyteen. Täysjyväpastalla saa kuin huomaamatta nostettua aterian kuitupitoisuutta.

100 grammaa keittämätöntä tummaa pastaa sisältää keskimäärin:

  • energiaa 360 kcal
  • kuitua 5,7 g
  • imeytyviä hiilihydraatteja 65 g
  • rasvaa 3 g
  • proteiinia 13 g
  • lisäksi hiukan A-, E- ja K-vitamiineja sekä joitakin B-ryhmän vitamiineja, natriumia, kaliumia, magnesiumia, fosforia, rautaa, sinkkiä sekä jodia.
Julkaistu: 9.12.2013
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa