Voit ja levitteet vertailussa - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Voit ja levitteet vertailussa

Voit ja levitteet vertailussa

Leivän päälle, leivontaan vai ruoanvalmistukseen? Valitse monikäyttöinen rasva, jos haluat selvitä vähillä pakkauksilla.

Jaa Somessa
Teksti
Marita Suontausta
Kuvat
SOK

Leipää paljon syövän kannattaa kiinnittää huomiota rasvan laatuun. Lapsiperheille päivittäiseen käyttöön suositellaan vähintään 60 prosenttia rasvaa sisältäviä margariineja tai kasvirasvalevitteitä, sillä niissä on paljon pehmeitä tyydyttymättömiä rasvoja ja vähän kovaa tyydyttynyttä rasvaa.

Tuotteilla, jotka sisältävät 60 prosenttia rasvaa, turvataan lapsen riittävä pehmeiden rasvojen saanti. Aikuinen sen sijaan voi valita leivän päälle hiukan tätä kevyemmän vaihtoehdon.

Osa rasvoista soveltuu ruoanvalmistukseen ja leivontaan, osa vain leivän päälle. Nyrkkisääntönä voi pitää seuraavaa: mitä vähärasvaisempi eli kevyempi tuote on, sitä huonommin se soveltuu ruoanlaittoon. Kevytlevitteissä osa rasvasta korvataan vedellä, jolloin ne käyttäytyvät kuumennettaessa eri tavalla kuin rasvaisemmat tuotteet.

Voita ja voikasviöljyseoksia ei suositella päivittäiseen käyttöön, sillä niissä on paljon tyydyttynyttä kovaa rasvaa.

Julkaistu: 21.3.2014
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa