Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vuoden luomutuote ja muut uutuudet kaupan hyllyllä

Koostaja:
Sanna Autio
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 26.1.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Vuoden ensimmäisten uutuustuotteiden joukosta löytyvät kasvisbuumiin sopivat pikaruoat, suosikkikeksi jäätelömuodossa sekä pikasiivoukseen suunnitellut liinat. Katso myös Rainbow-uutuudet.

Sunspeltin Spelttikuitulisät mustikka ja tyrnimarja ovat jauheita, joita voi lisätä sellaisenaan smoothieen, jogurttiin tai puuroon. Kuitulisiä voi käyttää myös leivonnassa. Jauheet sisältävät runsaasti kuitua (30 %) ja proteiinia (17–18 %). Pusseissa on 160 grammaa viljajauhetta. Sunspeltin kuitulisät ovat Luomuliiton valitsema vuoden 2016 luomutuote.

Hoviruoan Vegeburger on vegaaninen ja laktoositon purilainen, jonka voi lämmittää mikrossa. Välissä on mustapapu-kikhernepihvi.

Saarioisten Vegepizza kätkee pohjaansa kukkakaalia ja pinnan täyttävät herkkusienet, paahdettu paprika ja sipuli yrttisellä kastikkeella höystettynä. Kuorrutteena on vegaaneille sopivaa kasvisjuustoa. Pizza painaa 200 grammaa.

Paula-lehmä on koristanut Dr. Oetkerin täplikkäiden vanukkaiden kylkiä jo 10 vuotta. Suosikkivanukas saa seurakseen nyt värikkäät suklaarakeet. Vanukas valmistetaan maidosta ja kaakaosta ilman säilöntäaineita tai liivatetta.

Oreo jäätelösandwichin kaakaonmakuisten keksien täytteenä on muruilla maustettua vaniljajäätelöä.

Atrian jauhelihapakkaukset uudistuivat. Tiiviit pakkaukset eivät sisällä suojakaasua, ja sisältävät puolet vähemmän muovia kuin vanhat.

Serlan kostea siivousliina on suunniteltu viikkosiivouksen välillä tapahtuvaan nopeaan siistimiseen. Liina poistaa tahrat ja pölyt sekä kiillottaa pinnat keittiössä ja wc:ssä. Käytetyt liinat voi heittää bioroskikseen.

Rainbow-uutuuksia

Kaakaovanukasta pilkuttavat vaniljavanukastäplät. Pakkauksessa on kaksi 125 gramman pikaria. Alkuperä- ja valmistusmaa Saksa.

Sulatejuustopala on maustamaton ja laktoositon. Sulatejuustoa voi käyttää ruoanvalmistukseen, kuten keittoihin ja laatikkoruokiin. Pala painaa 250 grammaa. Alkuperä- ja valmistusmaa Suomi.

Gluteeniton sämpylä on neljän kappaleen pussiin pakattu pakaste. Sämpylät sisältävät gluteenitonta kauraa ja pellavansiemeniä. Gluteeniton viipaleleipä on runsaskuituinen pakastettu kauraleipä. Leivät ja sämpylät ovat myös laktoosittomia ja maidottomia. Alkuperä- ja valmistusmaa Suomi.

Karpalojuomatiivisteestä saa juomaa laimentamalla 1 osa tiivistettä 4 osaan vettä. Pullossa on 0,5 litraa tiivistemehua. Alkuperä- ja valmistusmaa Suomi.

Lisää aiheesta