Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yhä useampi syö valmisruokaa - kasvisruokien valikoima räjähtänyt

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 9.10.2018
|
Muokattu: 1.4.2022
Valmisruokien myynti jatkaa reipasta kasvuaan S-kaupoissa. Myös erityisruokavaliota noudattava löytää kaupasta nopeasti valmistettavan aterian.

Äkkiä jotain helppoa ja nopeaa. Tuttu tunne monelle arki-iltana kaupassa, kun vatsa kurnii ja väsyttää. Ei ihme, että valmisruokia on myyty tänä vuonna enemmän kuin viime vuonna. Näin on jo kolmatta vuotta peräkkäin.

Myös kasvisruokainnostus näkyy valmisruokien suosiossa. Kasvisvalmisruokien myynti on kasvanut tänä vuonna S-ryhmän ruokakaupoissa yli 20 prosenttia.

S-ryhmän valikoimapäällikkö Heidi Salmen mielestä taustalla vaikuttavat ruokatrendit: vegebuumi sekä nopea syöminen.

"Helppous ja nopeus on yksi isoimmista tämän hetken valtatrendeistä ja sillä on ollut iso vaikutus valmisruoan jopa poikkeuksellisen isoihin kasvulukuihin. Valmisruoasta puhutaan myös mediassa paljon positiivisempaan sävyyn ja sitä tuodaan esiin arjen helpottajana."

Valikoima monipuolistunut

Nopean ruoan suosioon on vaikuttanut myös valikoiman monipuolistuminen. Erityisesti heti syötäviä tuotteita sekä valmisaterioita on tullut markkinoille rytinällä. Näin myös kasvisruokia suosivalla on mistä valita.

"Erityisruokavalioita huomioidaan nykyään paremmin myös valmisruoissa. Kasvispohjaisten tuotteiden tarjonta on moninkertaistunut parin viime vuoden aikana."

Heidi Salmi mainitsee erityisesti kasvispyörykät ja kasvisateriat, joiden valikoima on nykyään aivan eri luokkaa. Ei ihme, että juuri näissä kategorioissa myynti on kasvanut huomattavasti.

"Kasvispyöryköissä tarjonta on räjähtänyt parin vuoden aikana. Tämä alkaa olla myös melko kilpailtu kategoria. Myös kasvisaterioissa, kuten muissakin annosaterioissa, tarjonta on monipuolistunut."

Omia valmisruokaostoja voi tarkastella Omat ostot –palvelussa

Suosituimmat

TOP 10

Suosituimmat kasvispyörykät ja -ateriat S-kaupoissa 2018:

1. KASVISPYÖRYKÄT
2. FALAFEL KASVISPYÖRYKÄT
3. TIKKA MASALA VEG.
4. HEAT&EAT MOROCCAN FALAFEL
5. HÄRKIS ORIGINAL PYÖRYKKÄ
6. PANANG CURRY TOFU VEG.
7. BATAATTIPYÖRYKÄT
8. HEAT & EAT MEXICAN BEAN
9. HÄRKIS KOFTA PYÖRYKKÄ
10. NYHTÖKAURA PYÖRYKKÄ MEZE

Kun tarkastellaan kaikkia kylmiä pakattuja kasvisvalmisruokia, suosituimpien joukossa on riisipiirakoita, jälkiruokia sekä lisäkesalaatteja. Kun näitä ei huomioida, 15 suosituinta kasvisvalmisruokaa on tässä:

1. PINAATTIOHUKAINEN
2. RIISIPUURO
3. PINAATTIKEITTO
4. BATAATTISOSEKEITTO
5. KREIKKALAINEN SALAATTI
6. KERMAPERUNAT
7. VEGE KASVISPIIRAKKA
8. PORKKANAOHUKAINEN
9. RAIKAS KASVISSALAATTI
10. MANNAPUURO
11. TOMAATTI-VUOHENJUUSTOKEITTO
12. VEGEPIZZA
13. KANTARELLIKEITTO
14. KASVISPYÖRYKÄT
15. PORKKANALAATIKKO

Lue myös

Lisää aiheesta