Fine dining -ravintolan huippukokki laittamassa valmisruokaa – kuulostaa epäilyttävältä?
Ennemminkin haasteelta. Ja koska helsinkiläisen ravintola Palacen keittiöpäällikkö Eero Vottonen tykkää haasteista, hän päätti näyttää kaikille, mitä huippukokki kokkaa ja syö kotona.
"Tätä kysytään aina, ja nyt annan siihen vastauksen", Vottonen kertoo.
Tuloksena on syntynyt Chefs in Season -valmisruokia Food Market Herkun valikoimaan. Lokakuussa myynnissä on kahta erilaista ateriaa: lohta ja sobanuudelia sekä broileria herkkutattikermassa. Loppuvuodesta valikoimaan tulee vielä kasvissalaatti.
Halusin tuoda annoksiin satokauden tuotteita.
"Lohiannos on kylmä, aasialaishenkinen salaatti, jossa maistuvat kaali, piparjuuri ja japanilaisittain maustettu paahdettu kukkakaali."
Toisessa, lämmitettävässä broileriannoksessa, on muun muassa spelttiä, suppilovahveroita ja kurpitsaa.
"Halusin tuoda näihin annoksiin satokauden tuotteita", Vottonen huomauttaa.