Äkkiä jotain helppoa ja nopeaa. Tuttu tunne monelle arki-iltana kaupassa, kun vatsa kurnii ja väsyttää. Ei ihme, että valmisruokia on myyty tänä vuonna enemmän kuin viime vuonna. Näin on jo kolmatta vuotta peräkkäin.
Myös kasvisruokainnostus näkyy valmisruokien suosiossa. Kasvisvalmisruokien myynti on kasvanut tänä vuonna S-ryhmän ruokakaupoissa yli 20 prosenttia.
S-ryhmän valikoimapäällikkö Heidi Salmen mielestä taustalla vaikuttavat ruokatrendit: vegebuumi sekä nopea syöminen.
"Helppous ja nopeus on yksi isoimmista tämän hetken valtatrendeistä ja sillä on ollut iso vaikutus valmisruoan jopa poikkeuksellisen isoihin kasvulukuihin. Valmisruoasta puhutaan myös mediassa paljon positiivisempaan sävyyn ja sitä tuodaan esiin arjen helpottajana."
Valikoima monipuolistunut
Nopean ruoan suosioon on vaikuttanut myös valikoiman monipuolistuminen. Erityisesti heti syötäviä tuotteita sekä valmisaterioita on tullut markkinoille rytinällä. Näin myös kasvisruokia suosivalla on mistä valita.
"Erityisruokavalioita huomioidaan nykyään paremmin myös valmisruoissa. Kasvispohjaisten tuotteiden tarjonta on moninkertaistunut parin viime vuoden aikana."
Heidi Salmi mainitsee erityisesti kasvispyörykät ja kasvisateriat, joiden valikoima on nykyään aivan eri luokkaa. Ei ihme, että juuri näissä kategorioissa myynti on kasvanut huomattavasti.
"Kasvispyöryköissä tarjonta on räjähtänyt parin vuoden aikana. Tämä alkaa olla myös melko kilpailtu kategoria. Myös kasvisaterioissa, kuten muissakin annosaterioissa, tarjonta on monipuolistunut."
Omia valmisruokaostoja voi tarkastella Omat ostot –palvelussa