Bricka med kallrökt lax och färskost
På brickan läggs kallrökt lax och tillbehör upp på en bädd av färskost. Testa färskostbrickan i en fiskbuffé eller som dipp till chips.


4 portioner | 15 min.
Ingredienser
1 ask (200 g) naturell färskost
1 pkt (100 g) kallrökt regnbågslax
1 burk (57/35 g) kapris
2 msk finhackad dill
¼ tsk grovmalen svartpeppar
Marinerad rödlök
1 liten rödlök
1 citron (ekologisk)
2 tsk socker
Dessutom
potatischips
Börja med att marinera löken. Skala och finhacka löken. Tvätta citronen, riv skalet (2 tsk) och spara till garnering. Pressa ur saften (1 ½ msk). Lägg lök, vinäger och socker i en ask med tätt lock. Skaka om och låt stå och få smak i minst 10 minuter.
Rör färskosten smidig och bred ut den med en sked på ett serveringsfat eller en skärbräda (20 x 30 cm). Skär laxen i munsbitar. Häll av kaprisen. Garnera färskosten med lax, kapris, dill, marinerad lök och rivet citronskal. Toppa med peppar. Servera med potatischips.
Tips: Färskostbrickan passar även bra att servera till bröd.



