

6 portioner | Tillagningstid 40 min. | Ugnstemperatur 200 °C
Ingredienser
1 pkt (cirka 700 g) regnbågslaxfilé (benfri)
1 apelsin (ekologisk)
2 msk farinsocker
1 tsk rypsolja
¾ tsk salt
¼ tsk kanel
¼ tsk kardemumma
¼ tsk ingefära
¼ tsk grovmalen svartpeppar
Topping
1 granatäpple
½ kruka bladpersilja
Ta bort eventuella ben och överflödigt fett från laxen. Torka av filén med hushållspapper och lägg den med skinnsidan neråt i en ugnsform.
Tvätta apelsinen, riv skalet (1 tsk) och pressa ur saften (2 msk). Spara saften till toppingen. Blanda apelsinskal, socker, olja och kryddor i en skål. Massera in blandningen på laxen.
Stek i ugnen i 200 grader i 20–25 minuter beroende på filéns tjocklek.
Dela granatäpplet och lösgör kärnorna i en skål genom att knacka på skalet med en slev. Blanda saften i kärnorna. Toppa laxen med granatäpple och bladpersilja.



