Enkel Biscoff-tiramisu

Den senaste versionen av tiramisu har smak av karamelliserad kexkräm. Karamelliserade kex, kaffe och mascarponegrädde bildar en oemotståndlig kombination.

Enkel Biscoff-tiramisu
Enkel Biscoff-tiramisu
Teksti: S-kokeilukeittiö
Kuvat: Reetta Pasanen
6.11.2025 | Päivitetty 6.11.2025

8 portioner | 15 min. + låt stå 3 h

Ingredienser

1 ½ dl (ca ½ burk) karamelliserad kexkräm (Lotus Biscoff)

1 ask (250 g) mascarponeost

2 burkar (à 2 dl) vispgrädde

1 pkt (250 g) karamelliserade kex (Biscoff)

1 dl stark kaffedryck

Topping

mörkt kakaopulver

  1. Vispa kexkräm och mascarpone i en bunke. Tillsätt grädde och vispa pösigt.

  2. Spara 4 kex till garnering. Doppa hälften av de återstående kexen i avsvalnat kaffe och placera dem på bottnen av en bakform (20 x 25 cm). Bred ut hälften av fyllningen ovanpå. Fukta de återstående kexen på samma sätt och placera dem ovanpå fyllningen. Bred ut resten av fyllningen överst. Låt stå i kylskåp och dra i minst 3 timmar.

  3. Sikta kakaopulver över tiramisun strax före servering. Garnera med kex.

Aiheet