Enkel Biscoff-tiramisu
Den senaste versionen av tiramisu har smak av karamelliserad kexkräm. Karamelliserade kex, kaffe och mascarponegrädde bildar en oemotståndlig kombination.


8 portioner | 15 min. + låt stå 3 h
Ingredienser
1 ½ dl (ca ½ burk) karamelliserad kexkräm (Lotus Biscoff)
1 ask (250 g) mascarponeost
2 burkar (à 2 dl) vispgrädde
1 pkt (250 g) karamelliserade kex (Biscoff)
1 dl stark kaffedryck
Topping
mörkt kakaopulver
Vispa kexkräm och mascarpone i en bunke. Tillsätt grädde och vispa pösigt.
Spara 4 kex till garnering. Doppa hälften av de återstående kexen i avsvalnat kaffe och placera dem på bottnen av en bakform (20 x 25 cm). Bred ut hälften av fyllningen ovanpå. Fukta de återstående kexen på samma sätt och placera dem ovanpå fyllningen. Bred ut resten av fyllningen överst. Låt stå i kylskåp och dra i minst 3 timmar.
Sikta kakaopulver över tiramisun strax före servering. Garnera med kex.



