Frasig klyftpotatis
Favoriten klyftpotatis åker på en smakresa! Välj din favorit: fräscha Medelhavssmaker, eldig texmex eller nyanserade asiatiska smaker.


4 portioner | Tillagningstid 30 min.
Klyftpotatis
700 g potatis
3 msk rypsolja
½ tsk paprikapulver
½ tsk pepparblandning
½ tsk salt
Yoghurtdipp
1 vitlöksklyfta
1 ½ dl naturell yoghurt
½ dl majonnäs
1 msk citronsaft
2 tsk senap (glutenfri)
en nypa salt
en nypa grovmalen svartpeppar
Tvätta och skär potatisarna i klyftor. Blanda olja och kryddor. Vänd potatisarna i olja. Bred ut potatisbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Stek i ugnen i 225 grader i cirka 20 minuter.
Tillaga dippsåsen. Skala och riv vitlöken. Blanda ingredienserna till dippsåsen i en skål. Servera potatisarna med dippsåsen.
Uppiffade versioner:
700 g potatis
3 msk olja
½ tsk krossad svatrpeppar
½ tsk salt
Tillaga potatisen enligt grundreceptet och avsluta på önskat sätt:
Medelhavsinspirerad klyftpotatis
Använd olivolja. Tillsätt 2 tsk rivet citronskal, 1 tsk torkad oregano och ½ tsk vitlökspulver. Smula över ett paket (150 g) fetaost efter stekningen. Toppa med färsk persilja.
Texmex-klyftpotatis
Tillsätt 1 tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin och ½ tsk chiliflingor. Servera med guacamole, salsa och crème fraiche.
Asiatisk klyftpotatis
Använd rostad sesamolja. Hoppa över saltet och tillsätt 2 msk sojasås och 1 msk riven ingefära. Strö över sesamfrön efter stekningen och toppa med färsk koriander. Servera med srirachamajonnäs.




