Pistaschpannacotta

Denna pannacotta får en ny smak av knaprig hemlagad pistagekräm. Den enkla pannacottan passar som dessert till nästan alla måltider.

Pistaschpannacotta
Pistaschpannacotta
Teksti: S-kokeilukeittiö
Kuvat: Reetta Pasanen
6.11.2025 | Päivitetty 6.11.2025

6 portioner | Tillagningstid 30 min. + stå 4 h

Ingredienser

3 gelatinblad

2 burkar (à 2 dl) vispgrädde

1 dl mjölk

½ dl socker

1 tsk vaniljsocker

Pistaschkräm

1 påse (70 g) osaltade, skalade pistaschnötter

½ dl florsocker

3 msk vatten

  1. Tillaga pistaschkrämen. Mixa pistaschnötter, socker och vatten i en matberedare eller en kraftfull mixer till en kräm, cirka 10 minuter.

  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

  3. Koka upp grädde, mjölk, socker och vaniljsocker i en kastrull under omrörning. Ta kastrullen från spisen och blanda ner pistaschkrämen. Krama ur överflödigt vatten ur gelatinbladen. Blanda noggrant gelatinbladen i den heta gräddblandningen.

  4. Fördela blandningen i serveringsglas, täck med folie och låt stelna i kylskåp i minst 4 timmar.

Tips: Garnera pannacottan med bär eller frukter.

Aiheet