Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sinappikana

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
3 Annosta
Fork and knife
3 Annosta
Pinnalta rapeat ja sisältä mehevät broilerinkoivet hunnutetaan suloisen makealla sinappikastikkeella. Sivele kastike koipien pintaan ja anna uunin hoitaa loput.

Ainekset

1 kg
kananpojan koipireisiä (maustamaton)
1 rkl
tuoretta timjamia
2 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
juoksevaa hunajaa
2 rkl
dijoninsinappia
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota koivet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta.

1 kg
kananpojan koipireisiä (maustamaton)
2

Nosta koivet uunivuokaan (vetoisuus 3 l) ja kuivaa koipien pinta talouspaperilla. Hienonna timjami. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita pienessä kulhossa timjami, valkosipuli, hunaja, sinappi, öljy, suola ja pippuri. Sivele hunaja-sinappiseos koipien päälle.

1 rkl
tuoretta timjamia
2 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
juoksevaa hunajaa
2 rkl
dijoninsinappia
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Nosta vuoka uunin ylätasolle ja paista vielä noin 5 minuuttia, kunnes pinta rapeutuu.

Vinkki: Tuoreen timjamin tilalla voit käyttää 1 teelusikallisen kuivattua timjamia tai yrttisekoitusta.

Vinkki: Tarjoa hunajainen sinappikana perunamuusin, salaatin ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.10.2023
|
Muokattu: 3.11.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

740

3097

48,3 g

12,0 g

18,3 g

17,7 g

0,3 g

59,0 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli