Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Semifinaalissa paikasta finalistien joukkoon kisaavat mm. huippukokki Jouni Toivanen (vas.), elintarviketieteiden kanditaatti Kaisa Somerpalo, yrittäjä Mari Palin ja keittiömestari Roy Norro.

18 tuotetta on esitelty – tuomaristossa eripuraa: ”Ei ruoka voi olla pelkkää rasvaa!” | JAKSO 2

Teksti:
Pirjo Latva-Mantila
Kuvat:
Mediawan
Julkaistu: 1.12.2022
|
Muokattu: 15.1.2024
Stressitasot nousevat semifinalistien kesken ja yksi kisaajista joutuu sairaalaan rytmihäiriön takia.

(MAINOS)

Suomalainen menestysresepti 2023 -sarjan toisessa jaksossa selviää, ketkä kuusi kilpailijaa ovat mukana finaalissa.

Sitä ennen vielä kolme semifinalistia saapuu maistattamaan tuotteitaan tuomaristolle. Heistä kaksi, Tero ja Nanne ovat tuomariston ”vanhoja tuttuja”.

Ylöjärveläinen palvaamoyrittäjä Tero on mukana jo kolmatta kertaa. Hän toivoo firmalle uutta rykäisyä ja nousukautta kurjien pandemiavuosien jälkeen. Teron mielestä uusilla tuotteilla olisi valmius jackpottiin.

Kokkolalaisella Nannella jäi edellisvuoden finaalipaikka haaveeksi, sillä jännitys sai sanat niin sekaisin, etteivät tuomarit ymmärtäneet silloisen herkun ideaa ollenkaan.

”Nyt astun tuomariston eteen toiveikkaana, että saisin itse rauhan ja sanottua sen mitä pitää.”

Esittely sujuu hyvin, mutta Nanne tunnustaa jännittäneensä taas ja nähneensä jopa painajaisia Sukulasta.

”Kun ne maistoi sitä, ne tykkäs. Varmasti ainakin mausta ne tykkäs!” hän hihkaisee kameroille myyntipuheensa jälkeen.

Kolmas ja viimeinen semifinalisti on neljän lapsen isä Roy, joka esittelee uudenlaisen, kokkausta helpottavan kalatuotteensa.

Kun kaikki 18 semifinaalituotetta on maisteltu, tuomaristo on vaikean paikan edessä. Kiistaa syntyy varsinkin siitä, halutaanko kaupan hyllylle raskaita vai kevyitä tuotteita. Jyrki Sukula huutaa, ettei ruoka voi olla pelkkää rasvaa.

”Me tullaan riitelemään monesta asiasta. Se kuvaa sitä, millainen kattaus meillä on pöydässä”, sanoo Jukka Kurttila. Tuomaristo onkin yhtä mieltä vain siitä, että päätös ei tule olemaan helppo.

Kun kuusi finalistia on valittu, riemulle ei näytä tulevan loppua. Kunnes Sukula palauttaa porukan maan pinnalle.

”Vetäkää hymyt pois naamalta ja valmistautukaa itkemään.”

Ensi töikseen hän matkustaa tutustumiskäynnille jokaisen finalistin luo. Epäilykset heräävät, voiko kuudessa kuukaudessa tulla valmista.

Sukulalle selviää, että Teron pumppu on joutunut koetukselle kovan stressin takia.

”Se on aina pysäyttävä juttu, kun makaan siinä ja katson kun tippa tippuu, mietin, että voiko oikeasti olla totta, että kuolenko mä tähän Herttoniemen bussipysäkille.”

Suomalainen menestysresepti 2024 -kilpailua voit seurata televisiosta MTV-kanavalta tiistaisin kello 20. Jaksot löytyvät myös Katsomosta.

Sarjassa etsitään uusia hittituotteita mm. S-marketin ja Prisman valikoimaan. Voittaja on selvillä tiistaina 23.1.2024.

Tänä vuonna voit seurata kuuden finalistin matkaa myös Yhteishyvän Menestysresepti Backstage -jaksoista, jotka julkaistaan yksi kerrallaan osoitteessa www.yhteishyva.fi/menestysresepti heti tv-ohjelman jälkeen.

Suomalainen menestysresepti 2023: