Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suomalainen Menestysresepti -ohjelman semifinaalia kuvattiin Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla maaliskuussa 2022.

Menestysreseptin uusi kausi alkaa! Yllättävä tarjous saa tuomarit hämilleen: ”Mulla on salakusa kolome purkkia kympillä” | JAKSO 1

Teksti:
Pirjo Latva-Mantila
Kuvat:
Juho Kahilainen, Sami Heiskanen
Julkaistu: 24.11.2022
|
Muokattu: 15.1.2024
Suomalainen menestysresepti 2023 -kilpailu alkaa MTV3-kanavalla ja MTV-Katsomossa keskiviikkona 30.11. kello 20.

(MAINOS) Uudelle kaudelle pyrki yli 100 hakijaa, joista 18 valittiin mukaan semifinaaliin. He esittelevät ruokainnovaationsa tv-sarjan kahdessa ensimmäisessä jaksossa.

Tunnelma Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla järjestetyssä semifinaalissa on käsinkosketeltavan jännittynyt, kun ruokakeksijät astelevat tuomareiden eteen maistattamaan tuotteitaan.

Katsoja saa kuulla monta koskettavaa tarinaa tuotteiden takaa. Yksi semifinalisteista on Mari Palin, joka kertoo lupauksestaan palata perheyritykseen isänsä vakavan sairastumisen jälkeen. Marin perhe on käynyt pitkän yrittäjyyden koulun 1990-luvun alusta tähän päivään. Yritys on erikoistunut säilykkeiden valmistukseen.

”Kun hain isän sairaalasta, sovittiin, että me tuodaan tämä ala tälle vuosisadalle”, hän kertoo liikuttuen ja tekee tuomareille lopuksi yllättävän tarjouksen.

”Mulla on tuolla salakusa kolome purkkia kympillä”, hän paukauttaa.

Finalistien joukkoon semifinaalissa pyrkii myös Kristina. Sodan jaloista 1992 Georgiasta Viroon ja edelleen Suomeen päätynyt Kristina pyrkii uuden tuoteidean avulla pääsemään jaloilleen konkurssista. Koronapandemia ajoi firman vararikkoon.

”Se oli todella kova paikka minulle, sillä olin henkilökohtaisesti vastuussa kaikista veloista.”

Estradille Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla järjestetyssä semifinaalissa astuu myös ”Käärmemummo” Kaitsu sekä Mimi, joka keksi uuden tuotteen, kun yritti pudottaa painoaan häidensä alla.

Elintarvikekemisti Kaisakaan ei jää tuomariston edessä sanattomaksi.

”Vastaukset tulevat kuin tykin suusta tyyliin älkää te vanhukset sössötäkö siellä, tää lähtee sydämestä, tää on mun juttu”, kuvailee Jyrki Sukula Kaisan esiintymistä.

Nuoren naisen määrätietoisuus tuo tuomari Suvi Luomalle mieleen edellisen Menestysresepti-voittajan, Fallero-Marjaanan.

Sukula toteaa kilpailijoiden tason nousseen paljon.

”Jotenkin nuoren sukupolven valtava itsevarmuus on tosi voimaannuttavaa. Kilpailijoista moni on semmoisia ihmisiä, jotka ei varmaan pelkää mitään”, komppaa Jukka Kurttila.

Kilpailun neljä tuomaria tarkastelevat ideoita monista eri vinkkeleistä.

”Menestysreseptissä on jotakin uutta, jotakin tuttua, ja lopputuote on niin onnistunut, että asiakas haluaa ostaa sen uudestaan ja uudestaan”, määrittää S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho.

Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila taas haluaa nähdä kilpailijoita, jotka laittavat kaiken peliin.

”Vihaan laiskuutta ja arvostan semmoista, että uskaltaa taistella sen puolesta mitä on kehittänyt.”

Ruoka-alan moniosaaja Jyrki Sukula taas hurmataan energialla ja hyvällä draivilla, vaikka tuote olisi vielä alkutekijöissään. Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma lupaa tuomarina ensisijaisesti sparrata kisaajia.

Suomalainen menestysresepti 2024 -kilpailua voit seurata televisiosta MTV-kanavalta tiistaisin kello 20. Jaksot löytyvät myös Katsomosta.

Sarjassa etsitään uusia hittituotteita mm. S-marketin ja Prisman valikoimaan. Voittaja on selvillä tiistaina 23.1.2024.

Tänä vuonna voit seurata kuuden finalistin matkaa myös Yhteishyvän Menestysresepti Backstage -jaksoista, jotka julkaistaan yksi kerrallaan osoitteessa www.yhteishyva.fi/menestysresepti heti tv-ohjelman jälkeen.

Muistatko vielä heidät aiemmilta kausilta?