(MAINOS) Uudelle kaudelle pyrki yli 100 hakijaa, joista 18 valittiin mukaan semifinaaliin. He esittelevät ruokainnovaationsa tv-sarjan kahdessa ensimmäisessä jaksossa.
Tunnelma Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla järjestetyssä semifinaalissa on käsinkosketeltavan jännittynyt, kun ruokakeksijät astelevat tuomareiden eteen maistattamaan tuotteitaan.
Katsoja saa kuulla monta koskettavaa tarinaa tuotteiden takaa. Yksi semifinalisteista on Mari Palin, joka kertoo lupauksestaan palata perheyritykseen isänsä vakavan sairastumisen jälkeen. Marin perhe on käynyt pitkän yrittäjyyden koulun 1990-luvun alusta tähän päivään. Yritys on erikoistunut säilykkeiden valmistukseen.
”Kun hain isän sairaalasta, sovittiin, että me tuodaan tämä ala tälle vuosisadalle”, hän kertoo liikuttuen ja tekee tuomareille lopuksi yllättävän tarjouksen.
”Mulla on tuolla salakusa kolome purkkia kympillä”, hän paukauttaa.
Finalistien joukkoon semifinaalissa pyrkii myös Kristina. Sodan jaloista 1992 Georgiasta Viroon ja edelleen Suomeen päätynyt Kristina pyrkii uuden tuoteidean avulla pääsemään jaloilleen konkurssista. Koronapandemia ajoi firman vararikkoon.
”Se oli todella kova paikka minulle, sillä olin henkilökohtaisesti vastuussa kaikista veloista.”
Estradille Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla järjestetyssä semifinaalissa astuu myös ”Käärmemummo” Kaitsu sekä Mimi, joka keksi uuden tuotteen, kun yritti pudottaa painoaan häidensä alla.
Elintarvikekemisti Kaisakaan ei jää tuomariston edessä sanattomaksi.
”Vastaukset tulevat kuin tykin suusta tyyliin älkää te vanhukset sössötäkö siellä, tää lähtee sydämestä, tää on mun juttu”, kuvailee Jyrki Sukula Kaisan esiintymistä.
Nuoren naisen määrätietoisuus tuo tuomari Suvi Luomalle mieleen edellisen Menestysresepti-voittajan, Fallero-Marjaanan.
Sukula toteaa kilpailijoiden tason nousseen paljon.
”Jotenkin nuoren sukupolven valtava itsevarmuus on tosi voimaannuttavaa. Kilpailijoista moni on semmoisia ihmisiä, jotka ei varmaan pelkää mitään”, komppaa Jukka Kurttila.