Kun korona sulki lounaspaikat keväällä 2020, kuopiolaisen KomeroFoodin toimitusjohtaja ja perustajaosakas Pekka Nuutinen joutui hakemaan lounaansa kaupan valmisruokahyllyltä.
”Mikään valmisruoka ei vastannut täysin toiveitani. Niinpä ajattelin, että täytyy kehittää sellainen valmisruoka, mikä kelpaisi minullekin”, Nuutinen muistelee.
Niin syntyi Ateriakippo, joka on yksi Suomalainen menestysresepti 2021 -kilpailun finalisteista. Inspiraatiota Nuutinen yhtiökumppaneineen sai Lontoossa suosituista Jar Meal -aterioista. Niissä aterian ainekset kootaan lasipurkkiin, joihin lisätään ennen syömistä kiehuva vesi. Lisäksi jotkut ateriat kypsennetään pannulla tai uunissa.
KomeroFoodin Ateriakipot eivät vaadi kuin kiehuvan veden lisäämisen. ”Alle viidessä minuutissa on valmiina ravintolatason ruoka tuoreilla kasviksilla”, Nuutinen kehaisee.