Miltä kuulostaa muutamassa minuutissa valmistuva ravintolatasoinen lounas, kotimainen falafel tai lahnaleikkele leivän päälle? Ne ovat kaikki S-ryhmän ruokakauppojen hyllyille ilmestyneitä uutuustuotteita. Uutuuksien joukosta löytyy myös muun muassa kiireistä arkea helpottava luomuvälipala ja uudenlainen, runsaskuituinen pasta.
Nämä kaikki tuotteet syntyivät Suomalainen menestysresepti -kilpailussa, jota seurattiin MTV3-kanavalla kesällä. Kilpailun tuotteista useampi on keittiömestarin kehittämä, joten niissä korostuu ravintolatasoisuus. Kilpailun voittajatuotteet ovat useana vuonna olleet S-ryhmän ruokakauppojen myydyimpiä uutuustuotteita.
Suomalainen menestysresepti -tuotteita on myynnissä kaikissa S-ryhmän ruokakaupoissa (Prisma, S-market, Sale, Alepa, Food Market Herkku) sekä ruoan verkkokaupassa.
Voittaja: Fallero-härkäpapufalafel
Kotimaisista raaka-aineista valmistetut härkäpapufalafelit ovat sisältä pehmeitä ja pinnalta rapsakoita. Pannulla paistettavien falafelpullien makuvaihtoehtoina ovat herne-lehtikaali ja paahdettu punajuuri.
”Aloimme miettiä, mitä järkeä on kuljettaa Turkista kikherneitä falafeleja varten, kun meillä on täällä kotimaassa aivan loistavan makuinen, maaperään typpeä sitova härkäpapu”, kertoo Fallerot kehittänyt turkulaisten Kuori- ja Roots Kitchen -ravintoloiden omistaja Marjaana Pohjola.
Bean Better -härkäpapupala
Marinoidut ja fermentoidut härkäpapupalat sopivat tarjottaviksi esimerkiksi pastan tai riisin ja kasviksien kanssa. Pannulla paistettavaa uutuustuotetta löytyy kahdessa keittiömestarien kehittämässä maussa: thai ja basilika.
”Olemme fermentoinnilla taittaneet härkäpavusta huonosti ruuansulatuksessa pilkkoutuvat sokerit, jotka aiheuttavat monille vastanväänteitä. Tämä on huomattava etu verrattuna soijaan tai muihin palkokasvituotteisiin”, kertoo härkäpapupalojen kehittäjä ja lahtelaisen Mukkulan kartanon keittiömestari Miki Puikkonen.
Foodin Chia Good -välipala
Runsaskuituinen Chia Good on lusikoitava, luomulaatuinen välipala, johon ei ole lisätty sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita. Herkullinen välipala sisältää marjaa tai hedelmää. Makuina ovat sitruuna, mango tai kolme marjaa.
”Suomessa ei aiemmin ole lainsäädännöllisistä syistä ollut mahdollista lanseerata tällaista tuotetta. Lakimuutos tuli voimaan vasta viime vuoden puolella”, sanoo luomuelintarvikkeita ja luonnontuotteita valmistavan Foodin Oy:n luova johtaja Maria Jalkanen.