Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suomalainen menestysresepti -kilpailun tuotteet 2021

Nyt niitä saa kaupoista! Tällaisia ovat Suomalainen menestysresepti -kilpailun maukkaat tuotteet

Teksti:
Iina Kansonen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 26.8.2021
Muokattu: 2.9.2021
Televisiosta tutut Suomalaisen menestysresepti 2021 -kilpailun tuotteet ovat nyt myynnissä S-ryhmän ruokakaupoissa. Tuotteissa korostuvat kotimaiset raaka-aineet, vastuullisuus ja ravintolatasoisuus.

Miltä kuulostaa muutamassa minuutissa valmistuva ravintolatasoinen lounas, kotimainen falafel tai lahnaleikkele leivän päälle? Ne ovat kaikki S-ryhmän ruokakauppojen hyllyille ilmestyneitä uutuustuotteita. Uutuuksien joukosta löytyy myös muun muassa kiireistä arkea helpottava luomuvälipala ja uudenlainen, runsaskuituinen pasta.

Nämä kaikki tuotteet syntyivät Suomalainen menestysresepti -kilpailussa, jota seurattiin MTV3-kanavalla kesällä. Kilpailun tuotteista useampi on keittiömestarin kehittämä, joten niissä korostuu ravintolatasoisuus. Kilpailun voittajatuotteet ovat useana vuonna olleet S-ryhmän ruokakauppojen myydyimpiä uutuustuotteita.

Suomalainen menestysresepti -tuotteita on myynnissä kaikissa S-ryhmän ruokakaupoissa (Prisma, S-market, Sale, Alepa, Food Market Herkku) sekä ruoan verkkokaupassa.

Voittaja: Fallero-härkäpapufalafel

Kotimaisista raaka-aineista valmistetut härkäpapufalafelit ovat sisältä pehmeitä ja pinnalta rapsakoita. Pannulla paistettavien falafelpullien makuvaihtoehtoina ovat herne-lehtikaali ja paahdettu punajuuri.

”Aloimme miettiä, mitä järkeä on kuljettaa Turkista kikherneitä falafeleja varten, kun meillä on täällä kotimaassa aivan loistavan makuinen, maaperään typpeä sitova härkäpapu”, kertoo Fallerot kehittänyt turkulaisten Kuori- ja Roots Kitchen -ravintoloiden omistaja Marjaana Pohjola.

Komero-Ateriakippo

Ateriakippo on ravitseva, herkullinen ja nopeasti valmistuva annoskokoinen ruoka, josta syntyy valmis ateria vain kiehuvaa vettä lisäämällä. Voit valita Ateriakipposi tofulla, lohella tai kanalla.

”Pyrimme käyttämään kotimaisia raaka-aineita niin paljon kuin mahdollista. Esimerkiksi kirjolohi savustetaan Kuopiossa”, sanoo Ateriakipon kehittäjä, kuopiolaisen KomeroFoodin toimitusjohtaja ja perustajaosakas Pekka Nuutinen.

Bean Better -härkäpapupala

Marinoidut ja fermentoidut härkäpapupalat sopivat tarjottaviksi esimerkiksi pastan tai riisin ja kasviksien kanssa. Pannulla paistettavaa uutuustuotetta löytyy kahdessa keittiömestarien kehittämässä maussa: thai ja basilika.

”Olemme fermentoinnilla taittaneet härkäpavusta huonosti ruuansulatuksessa pilkkoutuvat sokerit, jotka aiheuttavat monille vastanväänteitä. Tämä on huomattava etu verrattuna soijaan tai muihin palkokasvituotteisiin”, kertoo härkäpapupalojen kehittäjä ja lahtelaisen Mukkulan kartanon keittiömestari Miki Puikkonen.

Foodin Chia Good -välipala

Runsaskuituinen Chia Good on lusikoitava, luomulaatuinen välipala, johon ei ole lisätty sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita. Herkullinen välipala sisältää marjaa tai hedelmää. Makuina ovat sitruuna, mango tai kolme marjaa.

”Suomessa ei aiemmin ole lainsäädännöllisistä syistä ollut mahdollista lanseerata tällaista tuotetta. Lakimuutos tuli voimaan vasta viime vuoden puolella”, sanoo luomuelintarvikkeita ja luonnontuotteita valmistavan Foodin Oy:n luova johtaja Maria Jalkanen.

Leikkala-kalaleikkele

Leppäsavustettu kalaleikkele on valmistettu suomalaisesta lahnasta. Gluteenittomassa ja laktoosittomassa leikkeleessä on kalaa yli 90 prosenttia. Ravintola Savoyn arvostetun keittiömestarin Henrik ”Hegi” Kovasen kehittämät makuvaihtoehdot ovat savu, yrtit ja roseepippuri.

”Maun lisäksi Leikkalassa on tärkeää ekologisuus”, Kovanen sanoo. ”Hoitokalastuksessa saatetaan putsata vesistöistä tonneittain kalaa. Lahnaa on heitetty paljon pois, vaikka se on iso, hieno kala, joka sopii hyvin ravinnoksi.”

Kaurakas-putkipasta

Markkinoiden ensimmäinen vain kotimaisesta täysjyväkaurasta valmistettu putkipasta sisältää runsaasti kuitua ja proteiinia. Se keittyy pehmeäksi 7–9 minuutissa. Tuotteessa korostuu suomalaisuuden lisäksi paikallisuus. Tuotanto tapahtuu pienellä alueella.

”Tiedämme tasan tarkkaan, miten kauramme viljellään”, sanoo elintarvikealan konkari Anssi Räntilä, joka on paitsi Kaurakkaan myös ensimmäisen Suomalainen menestysresepti -kilpailun voittajan, Boltsi-kasvispyörykän, takana.

Kokeile näillä resepteillä!

Lue lisää Suomalainen menestysresepti -kilpailusta

Marjaana Pohjola
Marjaana Pohjola

Suomalainen menestysresepti -kilpailun voiton vienyt Fallero-falafel tuo ravintolatasoisen kasvisruoan kotiin: ”Tässä kotimaisessa tuotteessa on kaikki palaset kohdallaan”

Rekrykuva
Rekrykuva

Suomalainen menestysresepti 2021 -kilpailun voittaja on Fallero - Uuden menestysreseptin haku alkaa tammikuussa 2022!

Vuoden 2021 finalistit
Vuoden 2021 finalistit

Tässä he ovat – Suomalainen menestysresepti -kisan finalistit! Lue millaisilla tuotteilla kisataan voitosta

Suomalainen menestysresepti 2021 -finalistit
Suomalainen menestysresepti 2021 -finalistit

Menestysreseptin kehittäjien tiukka paikka: kuinka kuluttaja hurmataan?

Pekka Nuutinen
Pekka Nuutinen

Pekka ei löytänyt kaupasta mieleistä valmisruokaa – kehitti sellaisen itse: ”Ravintolatason annos alle viidessä minuutissa”

Maria Jalkanen
Maria Jalkanen

Suomalainen menestysresepti -finalisti Maria Jalkaselle tarjottiin ruokamessuilla raakasuklaata - syttyi rakkaus, joka toi mukanaan elämäntyön ja perheen

Miki Puikkonen, Suomalainen menestysresepti
Miki Puikkonen, Suomalainen menestysresepti

Miki Puikkonen kehittää tuotetta, joka saattaa mullistaa kasvisproteiinimarkkinat: ”Kipeälle vatsalle voi sanoa hyvästit”

Henrik ”Hegi” Kovanen
Henrik ”Hegi” Kovanen

”Lahnaa leivän päälle” – huippukokki haluaa unohdetun lahnan takaisin suomalaisiin ruokapöytiin

Anssi Räntilä
Anssi Räntilä

Suomalainen menestysresepti -ohjelman ensimmäisen kauden voittaja Anssi Räntilä kokeilee kilpailussa onneaan jo kolmatta kertaa: ”Olen aina ollut kova myyntimies”

Suomalaisen menestysreseptin kuvaukset
Suomalaisen menestysreseptin kuvaukset

Kurkista kulisseihin – näin kuvataan Suomalainen menestysresepti -ohjelmaa

Jyrki Sukula
Jyrki Sukula

”Palkokasvit ovat tulevaisuuden ruokahitti”, uskoo Menestysresepti-kilpailun päätuomari Jyrki Sukula

S-marketin kalatiski
S-marketin kalatiski

”On riski kehittää ruokatuote, jossa tätä ei ole otettu huomioon” – Menestysresepti-kilpailun finaalissa näkyy panostus vastuullisuuteen

Suomalainen menestysresepti 2021 -finalistit
Suomalainen menestysresepti 2021 -finalistit

Menestysreseptin kehittäjien tiukka paikka: kuinka kuluttaja hurmataan?

Valmiita Rostiksia uuniinpellillä
Valmiita Rostiksia uuniinpellillä

Viime vuoden Menestysresepti-voittaja: Jo seitsemän miljoonaa myytyä Rostista – nyt tuote löytyy myös pakastealtaasta

Suomalainen menestysresepti -ohjelman jakso 9
Suomalainen menestysresepti -ohjelman jakso 9

Finaalista tulee tiukka – nouseeko voittoon kaurapasta, chia-välipala vai kenties Fallerot?