Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ennen voittajan valintaa tuomaristo haluaa tietää, kuinka kisan loppumetreille valitut osallistujat markkinoisivat omaa tuotettaan – kuinka he herättäisivät kuluttajien mielenkiinnon ja houkuttelisivat ostopäätökseen?

Finaalista tulee tiukka – nouseeko voittoon kaurapasta, chia-välipala vai kenties Fallerot?

Teksti:
Kirsi Riipinen
Kuvat:
Aito Media
Julkaistu: 19.8.2021
|
Muokattu: 26.8.2021
”Nyt ovat kaikki kilpailijat aika samalla viivalla”, sanoo Jukka Kurttila, yksi Suomalainen menestysresepti -ohjelman tuomareista, finaalin alla.

Nyt odotamme seuraavaa jaksoa, finaalia, niin kovasti, että ajankohta on pakko merkitä kalenteriin huutomerkeillä: Suomalainen menestysresepti -televisiosarjan viimeinen jakso esitetään MTV3-kanavalla keskiviikkona 25.8. Tuolloin selviää, kenellä on voittoisa menestysresepti ja pääsy S-ryhmän ruokakauppojen syksyn ykköslanseeraukseksi.

Edellisillä kausilla voittajia ovat olleet Boltsi ja Rostis, joista kummastakin tuli supersuosittuja.

Ennen voittajan valintaa tuomaristo haluaa tietää, kuinka kisan loppumetreille valitut osallistujat markkinoisivat omaa tuotettaan – kuinka he herättäisivät kuluttajien mielenkiinnon ja houkuttelisivat ostopäätökseen?

Yhdeksännessä tv-sarjan jaksossa vuoron saa ensimmäiseksi Miki Puikkonen. Kuinka hän markkinoisi härkäpapupaloja?

”Minulla on kaksi kärkeä. Mukana ovat huippukokit, jotka ovat valmistaneet maku edellä ruokaa ja hyvää fiilistä.”

Härkäpapupalojen mainosvideolla ollaan rannalla, keittiössä ja nähdään eri kokit. Tuotekehitysyhtiö Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma, yksi tuomareista, ihmettelee kahden kärjen valintaa. Tuomaristoon kuuluva Jukka Kurttila on sanoissaan paljon suorempi.

”Konsepti puuttuu. Tuo on sillisalaattia.”

Puikkonen ottaa palautteen nöyränä vastaan ja kommentoi ymmärtävänsä tuomareita. Markkinointia pitää kiteyttää.

Liikaa turhaa infoa

Maria Jalkanen esittää mainosklipin, jossa hän kävelee metsässä ja pysähtyy syömään chia-välipalaansa.

Tuomariston edessä hän kertoo, että tuotetta on tarkoitus esitellä kuluttajille erilaisissa tapahtumissa, esimerkiksi Naisten kympillä.

Tuomareista Sampo Päällysaho, S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja, kertoo, että esittelystä jäi hyvä mieli, mutta sitä olisi pitänyt lyhentää.

Muut ovat samoilla linjoilla. Luoma toivoo kiteytystä ja Kurttilalle oli tullut mieleen kouluvideo. Informaatiota tuli liikaa.

Päätuomari Jyrki Sukula toivoo näkyvämmin esiin tuotteen runsaskuituisuutta ja sokerittomuutta. Myös luomua voisi korostaa enemmän.

Sitten vuoroon pääsevät Henrik Kovasen savustetut lahnaleikkeleet. Videoklipissä mennään ihmisten pariin ja kysytään kommentteja maistetusta tuotteesta. ”Onko tämä kalkkunaa?” ”Tofua?” ”Mielettömän hyvää!”

Sukula on näkemästään selvästi tyytyväinen ja heittää leikillään, että mainosta ovat varmasti miettineet Kovasta viisaammat ihmiset. Upea stoori!

Kärkisija edelleen auki

Tuomaristo pitää vielä oman palaverinsa ja miettii pisteitä. Kokonaisuudesta he tuumaavat, että monen esityksestä näkyi kiire. Markkinoinnin suunnitteluun ei ollut paneuduttu tarpeeksi.

Tämän osallistujat ovat auliisti jo aiemmin myöntäneet. Yleensä uutta tuotetta valmistellaan vuosien ajan, nyt kaikki tehdään kuin pikakelauksena puolessa vuodessa.

Sukula haluaa kuulla muiden tuomareiden mielipiteen siitä, ketkä ovat vahvoilla.

Kurttila tuumaa, että kaikki ovat nyt aika samalla viivalla. Päällysaho pohtii, että kärkeen on varmaan jokaisella mahdollisuus. Luoman mielestä chia-välipalat ovat oikeastaan ainoa varma kärjessä pysyjä.

Sukula summaa, että keväästä alkaen on joka tapauksessa nähty valtavaa kehitystä.

Paljastavat pistemäärät

Osallistujakuusikko jännittää markkinointiosuuden tuomaristopisteitä, jotka tulevat jakson lopussa ja ovat seuraavat:

Pekka Nuutisen Komero-ateriakippo 13 pistettä

Anssi Räntilän Kaurakas-putkipasta 6 pistettä

Marjaana Pohjolan Fallero-härkäpapufalafelit 10 pistettä

Miki Puikkosen Bean Better -fermentoidut härkäpapupalat 11 pistettä

Maria Jalkasen Chia Good -luomuvälipalat 12 pistettä

Henrik Kovasen Leikkala-lahnaleikkeleet 15 pistettä

Kuinka kilpailijat kommentoivat pisteitään?

Räntilä on innoissaan. Hänellä on ollut vaikeuksia pitkin kisaa, mutta hän on päässyt vauhtiin ja kirinyt hurjasti.

”Nyt taistellaan loppuun asti!”

Pohjola huomauttaa, että erot ovat kärjessä kaventuneet. Paikka S-ryhmän ykköslanseerauksena houkuttaa hurjasti, nyt on siis taottava täysillä.

”Finaalissa nähdään”, hän hehkuttaa.

Suomalainen menestysresepti -ohjelmassa etsitään uusia suomalaisia ruokainnovaatioita. Sarjaa voi seurata MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa kesän aikana. Voittaja selviää 25.8.2021.

S-ryhmä tarjoaa finalisteille taloudellista tukea tuotekehitykseen. Voittajatuote on S-ryhmän ruokakauppojen syksyn ykköslanseeraus. Edellisten kausien voittajia ovat Boltsi ja Rostis.

Lue lisää Suomalainen menestysresepti -kilpailusta

Nyt niitä saa kaupoista! Tällaisia ovat Suomalainen menestysresepti -kilpailun maukkaat tuotteet

Suomalainen menestysresepti -kilpailun voiton vienyt Fallero-falafel tuo ravintolatasoisen kasvisruoan kotiin: ”Tässä kotimaisessa tuotteessa on kaikki palaset kohdallaan”

Suomalainen menestysresepti 2021 -kilpailun voittaja on Fallero - Uuden menestysreseptin haku alkaa tammikuussa 2022!

Tässä he ovat – Suomalainen menestysresepti -kisan finalistit! Lue millaisilla tuotteilla kisataan voitosta

Menestysreseptin kehittäjien tiukka paikka: kuinka kuluttaja hurmataan?

Pekka ei löytänyt kaupasta mieleistä valmisruokaa – kehitti sellaisen itse: ”Ravintolatason annos alle viidessä minuutissa”

Suomalainen menestysresepti -finalisti Maria Jalkaselle tarjottiin ruokamessuilla raakasuklaata - syttyi rakkaus, joka toi mukanaan elämäntyön ja perheen

Miki Puikkonen kehittää tuotetta, joka saattaa mullistaa kasvisproteiinimarkkinat: ”Kipeälle vatsalle voi sanoa hyvästit”

”Lahnaa leivän päälle” – huippukokki haluaa unohdetun lahnan takaisin suomalaisiin ruokapöytiin

Suomalainen menestysresepti -finalisti Marjaana Pohjola on yrittäjäluonne, joka ei voisi kuvitella tekevänsä mitään muuta: ”Olen aina ollut oman tien kulkija”

Suomalainen menestysresepti -ohjelman ensimmäisen kauden voittaja Anssi Räntilä kokeilee kilpailussa onneaan jo kolmatta kertaa: ”Olen aina ollut kova myyntimies”

Kurkista kulisseihin – näin kuvataan Suomalainen menestysresepti -ohjelmaa

”Palkokasvit ovat tulevaisuuden ruokahitti”, uskoo Menestysresepti-kilpailun päätuomari Jyrki Sukula

”On riski kehittää ruokatuote, jossa tätä ei ole otettu huomioon” – Menestysresepti-kilpailun finaalissa näkyy panostus vastuullisuuteen

Menestysreseptin kehittäjien tiukka paikka: kuinka kuluttaja hurmataan?

Viime vuoden Menestysresepti-voittaja: Jo seitsemän miljoonaa myytyä Rostista – nyt tuote löytyy myös pakastealtaasta