Suomi-tacot
Ainekset
Pikapikkelöidyt porkkanat
Hernemole
Valkosipulifraiche
Lisäksi
Valmistus
Valmista pikkelöidyt porkkanat. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuiksi lastuksi, siirrä kulhoon. Yhdistä vesi, sokeri ja etikka kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi porkkanoiden päälle, mausta suolalla ja sekoita. Anna maustua viileässä vähintään 30 minuuttia.
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele chili. Halkaise, poista siemenet ja hienonna chili, säästä puolet annosten viimeistelyyn. Soseuta herneet sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi. Sekoita kaikki hernemolen ainekset kulhossa ja siirrä maustumaan jääkaappiin.
Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja siirrä maustumaan jääkaappiin.
Paista Falleroita pannulla öljyssä keskilämmöllä 6–8 minuuttia.
Kokoa tacot. Levitä hernemole rieskoille. Lisää puolitetut Fallerot ja valutetut porkkanat päälle. Viimeistele kastikkeella, tuoreilla yrteillä ja chilillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
130
544
3,9 g
0,6 g
18,9 g
7,9 g
2,0 g
3,3 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
210 g (1 ps) härkäpapufalafeleja (Fallero),
ripaus mustapippuria rouhittuna,
2 dl (1 prk) kaurapohjaista ruokafraichea (iMat Fraiche),
korianteria tai persiljaa,
punaista chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli