Suomi-tacot
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokoa härkäpapufalafeleista ja rieskoista Suomi-tacot. Kruunaa mehevät fallerot, rouskuvat pikkelöidyt porkkanat ja hernetahna vegaanisella fraichekastikkeella.
| 210 g | (1 ps) härkäpapufalafeleja (fallero) |
| 8 kpl | (1 ps) pientä ohrarieskaa |
| Pikapikkelöidyt porkkanat | |
|---|---|
| 2 kpl | porkkanaa |
| 3/4 dl | vettä |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| Hernetahna | |
| 200 g | (1 ps) kotimaisia pakasteherneitä |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 1/2 dl | korianteria |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 kpl | limen mehu |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| Valkosipulifraiche | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 dl | (1 prk) kaurapohjaista ruokafraichea (imat fraiche) |
| 1/2 kpl | limen mehu |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| korianteria | |
| punaista chiliä | |
- 1.
Valmista pikkelöidyt porkkanat. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuiksi lastuksi, siirrä kulhoon. Yhdistä vesi, sokeri ja etikka kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi porkkanoiden päälle, mausta suolalla ja sekoita. Anna maustua viileässä vähintään 30 minuuttia.
- 2.
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele chili. Halkaise, poista siemenet ja hienonna chili, säästä puolet annosten viimeistelyyn. Soseuta herneet sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi. Sekoita kaikki hernetahnan ainekset kulhossa ja siirrä maustumaan jääkaappiin.
- 3.
Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja siirrä maustumaan jääkaappiin.
- 4.
Paista falafelejä pannulla öljyssä keskilämmöllä 6–8 minuuttia.
- 5.
Kokoa tacot. Levitä hernetahna rieskoille. Lisää puolitetut falafelit ja valutetut porkkanat päälle. Viimeistele kastikkeella, tuoreilla yrteillä ja chilillä.
Suomi-tacot
arvosana4/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Kokoa härkäpapufalafeleista ja rieskoista Suomi-tacot. Kruunaa mehevät fallerot, rouskuvat pikkelöidyt porkkanat ja hernetahna vegaanisella fraichekastikkeella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 210 g | (1 ps) härkäpapufalafeleja (fallero) |
| 8 kpl | (1 ps) pientä ohrarieskaa |
Pikapikkelöidyt porkkanat | |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 3/4 dl | vettä |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
Hernetahna | |
| 200 g | (1 ps) kotimaisia pakasteherneitä |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 1/2 dl | korianteria |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 kpl | limen mehu |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valkosipulifraiche | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 dl | (1 prk) kaurapohjaista ruokafraichea (imat fraiche) |
| 1/2 kpl | limen mehu |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| korianteria | |
| punaista chiliä | |
Valmistus
- 1
Valmista pikkelöidyt porkkanat. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuiksi lastuksi, siirrä kulhoon. Yhdistä vesi, sokeri ja etikka kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi porkkanoiden päälle, mausta suolalla ja sekoita. Anna maustua viileässä vähintään 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa 3/4 dl vettä 1/2 dl sokeria 2 rkl väkiviinaetikkaa 1/4 tl suolaa - 2
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele chili. Halkaise, poista siemenet ja hienonna chili, säästä puolet annosten viimeistelyyn. Soseuta herneet sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi. Sekoita kaikki hernetahnan ainekset kulhossa ja siirrä maustumaan jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) kotimaisia pakasteherneitä 1/2 kpl punaista chiliä 1/2 dl korianteria 1 rkl rypsiöljyä 1/2 kpl limen mehu 1/4 tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna - 3
Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja siirrä maustumaan jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 2 dl (1 prk) kaurapohjaista ruokafraichea (imat fraiche) 1/2 kpl limen mehu 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Paista falafelejä pannulla öljyssä keskilämmöllä 6–8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 210 g (1 ps) härkäpapufalafeleja (fallero) 1 tl rypsiöljyä - 5
Kokoa tacot. Levitä hernetahna rieskoille. Lisää puolitetut falafelit ja valutetut porkkanat päälle. Viimeistele kastikkeella, tuoreilla yrteillä ja chilillä.
Määrä Ainesosa 8 kpl (1 ps) pientä ohrarieskaa korianteria punaista chiliä
Ravintosisältö
214
Energiaa kcal
895
Energiaa kj
10,4 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,3 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
5,9 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
214
Energiaa kcal
895
Energiaa kj
10,4 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,3 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
5,9 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, korianteria, punaista chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























