Suomi-tacot

arvosana4/5

(2)arviota
8 Kappaletta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Kokoa härkäpapufalafeleista ja rieskoista Suomi-tacot. Kruunaa mehevät fallerot, rouskuvat pikkelöidyt porkkanat ja hernetahna vegaanisella fraichekastikkeella.

Ainekset

MääräAinesosa
210 g(1 ps) härkäpapufalafeleja (fallero)
8 kpl(1 ps) pientä ohrarieskaa

Pikapikkelöidyt porkkanat

2 kplporkkanaa
3/4 dlvettä
1/2 dlsokeria
2 rklväkiviinaetikkaa
1/4 tlsuolaa

Hernetahna

200 g(1 ps) kotimaisia pakasteherneitä
1/2 kplpunaista chiliä
1/2 dlkorianteria
1 rklrypsiöljyä
1/2 kpllimen mehu
1/4 tlsuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valkosipulifraiche

1 kplvalkosipulinkynsi
2 dl(1 prk) kaurapohjaista ruokafraichea (imat fraiche)
1/2 kpllimen mehu
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 tlrypsiöljyä
korianteria
punaista chiliä

Valmistus

  1. 1

    Valmista pikkelöidyt porkkanat. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuiksi lastuksi, siirrä kulhoon. Yhdistä vesi, sokeri ja etikka kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi porkkanoiden päälle, mausta suolalla ja sekoita. Anna maustua viileässä vähintään 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    3/4 dlvettä
    1/2 dlsokeria
    2 rklväkiviinaetikkaa
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele chili. Halkaise, poista siemenet ja hienonna chili, säästä puolet annosten viimeistelyyn. Soseuta herneet sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi. Sekoita kaikki hernetahnan ainekset kulhossa ja siirrä maustumaan jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) kotimaisia pakasteherneitä
    1/2 kplpunaista chiliä
    1/2 dlkorianteria
    1 rklrypsiöljyä
    1/2 kpllimen mehu
    1/4 tlsuolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja siirrä maustumaan jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 dl(1 prk) kaurapohjaista ruokafraichea (imat fraiche)
    1/2 kpllimen mehu
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Paista falafelejä pannulla öljyssä keskilämmöllä 6–8 minuuttia.

    MääräAinesosa
    210 g(1 ps) härkäpapufalafeleja (fallero)
    1 tlrypsiöljyä
  5. 5

    Kokoa tacot. Levitä hernetahna rieskoille. Lisää puolitetut falafelit ja valutetut porkkanat päälle. Viimeistele kastikkeella, tuoreilla yrteillä ja chilillä.

    MääräAinesosa
    8 kpl(1 ps) pientä ohrarieskaa
    korianteria
    punaista chiliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, korianteria, punaista chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
24.8.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä