Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suomi-tacot

Suomi-tacot

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Kokoa härkäpapufalafeleista ja rieskoista Suomi-tacot. Kruunaa mehevät fallerot, rouskuvat pikkelöidyt porkkanat ja hernemole vegaanisella fraichekastikkeella.

Ainekset

210 g
(1 ps) härkäpapufalafeleja (Fallero)
8 kpl
(1 ps) pientä ohrarieskaa

pikapikkelöidyt porkkanat

2 kpl
porkkanaa
3/4 dl
vettä
1/2 dl
sokeria
2 rkl
väkiviinaetikkaa
1/4 tl
suolaa

hernemole

200 g
(1 ps) kotimaisia pakasteherneitä
1/2 kpl
punaista chiliä
1/2 dl
korianteria tai persiljaa hienonnettuna
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 kpl
limen mehu
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

valkosipulifraiche

1 kpl
valkosipulinkynsi
2 dl
(1 prk) kaurapohjaista ruokafraichea (iMat Fraiche)
1/2 kpl
limen mehu
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

lisäksi

1 tl
rypsiöljyä
korianteria tai persiljaa
punaista chiliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista pikkelöidyt porkkanat. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuiksi lastuksi, siirrä kulhoon. Yhdistä vesi, sokeri ja etikka kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi porkkanoiden päälle, mausta suolalla ja sekoita. Anna maustua viileässä vähintään 30 minuuttia.

2 kpl
porkkanaa
3/4 dl
vettä
1/2 dl
sokeria
2 rkl
väkiviinaetikkaa
1/4 tl
suolaa
2

Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele chili. Halkaise, poista siemenet ja hienonna chili, säästä puolet annosten viimeistelyyn. Soseuta herneet sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi. Sekoita kaikki hernemolen ainekset kulhossa ja siirrä maustumaan jääkaappiin.

200 g
(1 ps) kotimaisia pakasteherneitä
1/2 kpl
punaista chiliä
1/2 dl
korianteria tai persiljaa hienonnettuna
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 kpl
limen mehu
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
3

Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja siirrä maustumaan jääkaappiin.

1 kpl
valkosipulinkynsi
2 dl
(1 prk) kaurapohjaista ruokafraichea (iMat Fraiche)
1/2 kpl
limen mehu
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Paista Falleroita pannulla öljyssä keskilämmöllä 6–8 minuuttia.

210 g
(1 ps) härkäpapufalafeleja (Fallero)
1 tl
rypsiöljyä
5

Kokoa tacot. Levitä hernemole rieskoille. Lisää puolitetut Fallerot ja valutetut porkkanat päälle. Viimeistele kastikkeella, tuoreilla yrteillä ja chilillä.

8 kpl
(1 ps) pientä ohrarieskaa
korianteria tai persiljaa
punaista chiliä
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 25.8.2021
Muokattu: 1.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

130

544

3,9 g

0,6 g

18,9 g

7,9 g

2,0 g

3,3 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

210 g (1 ps) härkäpapufalafeleja (Fallero),

ripaus mustapippuria rouhittuna,

2 dl (1 prk) kaurapohjaista ruokafraichea (iMat Fraiche),

korianteria tai persiljaa,

punaista chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli