Kaurapasta juureksilla ja yrttiöljyllä

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Kaurapastan seurana tarjotaan paistettuja makeita juureksia, suolaista salaattijuustoa ja maukasta yrttiöljyä, jotka tekevät pastasta maittavan aterian.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gkaurapastaa
300 gpalsternakkaa
200 gporkkanaa
200 gsalaattijuustoa
1 kplruukku villirucolaa

Yrttiöljy

1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplruukku basilikaa
3/4 dlrypsiöljyä
1/2 dlsitruunanmehua
1 tlhunajaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

auringonkukansiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Valmista yrttiöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta yrttiöljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplruukku basilikaa
    3/4 dlrypsiöljyä
    1/2 dlsitruunanmehua
    1 tlhunajaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Pese ja kuori juurekset. Leikkaa juureksista kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita suikaleita. Leikkaa kovat keskiosat veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Laita juurekset suureen kulhoon. Lisää puolet yrttiöljystä ja kääntele sekaisin. Paista juureksia pannulla käännellen noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä.

    MääräAinesosa
    300 g(1−2) palsternakkaa
    200 g(2−3) porkkanaa
  3. 3

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 ½ l vettä) pakkauksen keitto-ajan mukaan. Valuta pasta ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita loppu yrttiöljy ja juurekset pastaan. Murustele valutettu salaattijuusto pinnalle ja viimeistele rucolalla. Halutessasi ripottele päälle auringonkukansiemeniä.

    MääräAinesosa
    200 gkaurapastaa
    200 gsalaattijuustoa
    1 kplruukku villirucolaa
    auringonkukansiemeniä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: auringonkukansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
24.8.2021
|
Päivitetty: 20.11.2025

Samankaltaisia reseptejä