Kaurapasta juureksilla ja yrttiöljyllä
30 min

Nappaa talteen!
Kaurapastan seurana tarjotaan paistettuja makeita juureksia, suolaista salaattijuustoa ja maukasta yrttiöljyä, jotka tekevät pastasta maittavan aterian.
| 200 g | kaurapastaa |
| 300 g | palsternakkaa |
| 200 g | porkkanaa |
| 200 g | salaattijuustoa |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa |
| Yrttiöljy | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 dl | sitruunanmehua |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| auringonkukansiemeniä | |
- 1.
Valmista yrttiöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta yrttiöljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.
- 2.
Pese ja kuori juurekset. Leikkaa juureksista kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita suikaleita. Leikkaa kovat keskiosat veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Laita juurekset suureen kulhoon. Lisää puolet yrttiöljystä ja kääntele sekaisin. Paista juureksia pannulla käännellen noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä.
- 3.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 ½ l vettä) pakkauksen keitto-ajan mukaan. Valuta pasta ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita loppu yrttiöljy ja juurekset pastaan. Murustele valutettu salaattijuusto pinnalle ja viimeistele rucolalla. Halutessasi ripottele päälle auringonkukansiemeniä.
Kaurapastan seurana tarjotaan paistettuja makeita juureksia, suolaista salaattijuustoa ja maukasta yrttiöljyä, jotka tekevät pastasta maittavan aterian.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | kaurapastaa |
| 300 g | palsternakkaa |
| 200 g | porkkanaa |
| 200 g | salaattijuustoa |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa |
Yrttiöljy | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 dl | sitruunanmehua |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| auringonkukansiemeniä | |
Valmistus
- 1
Valmista yrttiöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta yrttiöljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl ruukku basilikaa 3/4 dl rypsiöljyä 1/2 dl sitruunanmehua 1 tl hunajaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Pese ja kuori juurekset. Leikkaa juureksista kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita suikaleita. Leikkaa kovat keskiosat veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Laita juurekset suureen kulhoon. Lisää puolet yrttiöljystä ja kääntele sekaisin. Paista juureksia pannulla käännellen noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä.
Määrä Ainesosa 300 g (1−2) palsternakkaa 200 g (2−3) porkkanaa - 3
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 ½ l vettä) pakkauksen keitto-ajan mukaan. Valuta pasta ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita loppu yrttiöljy ja juurekset pastaan. Murustele valutettu salaattijuusto pinnalle ja viimeistele rucolalla. Halutessasi ripottele päälle auringonkukansiemeniä.
Määrä Ainesosa 200 g kaurapastaa 200 g salaattijuustoa 1 kpl ruukku villirucolaa auringonkukansiemeniä
Ravintosisältö
497
Energiaa kcal
2079
Energiaa kj
27,5 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,8 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
9,5 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
497
Energiaa kcal
2079
Energiaa kj
27,5 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,8 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
9,5 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: auringonkukansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























