Härkäpapu-nuudeliwokki
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista vikkelä wokki kätevistä härkäpapusuikaleista, värikkäistä kasviksista ja ruokaisista täysjyvänuudeleista. Wokin juju on koukuttavan hyvässä kastikkeessa.
| 250 g | (1 pkt) härkäpapusuikaleita |
| 1 kpl | purjo |
| 1 kpl | paprika |
| 100 g | (1 ps) lehtikaalia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | täysjyvänuudelia |
| 2 1/2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 2 tl | srirachaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | lime |
| 1/2 dl | suolattuja maapähkinöitä |
- 1.
Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Huuhtele ja halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi. Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruodit ja revi lehdet suupaloiksi.
- 2.
Kuumenna öljy wokkipannussa tai paistokasarissa ja kuullota purjoa muutama minuutti. Lisää härkäpapusuikaleet ja paista kovalla lämmöllä muutama minuutti käännellen. Sekoita paprika ja kaali wokkiin, paista keskilämmöllä noin 8 minuuttia.
- 3.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja saksi ne muutaman sentin pituisiksi. Sekoita nuudelit ja mausteet wokkiin.
- 4.
Huuhtele ja lohko lime. Rouhi pähkinät kevyesti. Viimeistele wokki limellä ja pähkinöillä.
Valmista vikkelä wokki kätevistä härkäpapusuikaleista, värikkäistä kasviksista ja ruokaisista täysjyvänuudeleista. Wokin juju on koukuttavan hyvässä kastikkeessa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) härkäpapusuikaleita |
| 1 kpl | purjo |
| 1 kpl | paprika |
| 100 g | (1 ps) lehtikaalia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | täysjyvänuudelia |
| 2 1/2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 2 tl | srirachaa |
Lisäksi | |
| 1 kpl | lime |
| 1/2 dl | suolattuja maapähkinöitä |
Valmistus
- 1
Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Huuhtele ja halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi. Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruodit ja revi lehdet suupaloiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl purjo 1 kpl paprika 100 g (1 ps) lehtikaalia - 2
Kuumenna öljy wokkipannussa tai paistokasarissa ja kuullota purjoa muutama minuutti. Lisää härkäpapusuikaleet ja paista kovalla lämmöllä muutama minuutti käännellen. Sekoita paprika ja kaali wokkiin, paista keskilämmöllä noin 8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 250 g (1 pkt) härkäpapusuikaleita - 3
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja saksi ne muutaman sentin pituisiksi. Sekoita nuudelit ja mausteet wokkiin.
Määrä Ainesosa 200 g täysjyvänuudelia 2 1/2 rkl riisiviinietikkaa 2 rkl soijakastiketta 1 rkl paahdettua seesamiöljyä 2 tl srirachaa - 4
Huuhtele ja lohko lime. Rouhi pähkinät kevyesti. Viimeistele wokki limellä ja pähkinöillä.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 1/2 dl suolattuja maapähkinöitä
Vinkki: Wokki valmistuu vartissa, kun esivalmistelet kasvikset edellispäivänä.
Ravintosisältö
479
Energiaa kcal
2003
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,0 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
10,3 g
Kuituja
21,0 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
479
Energiaa kcal
2003
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,0 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
10,3 g
Kuituja
21,0 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























