Vahinko. Sellainen sattui noin vuosi sitten tamperelaisessa Leivon leipomossa. Se ei silti ollut mitenkään dramaattista, sillä vahinkoja syntyy, kun kovasti ideoidaan.
Leipomoala on ollut viime vuosina muroksessa, joten Leivoilla on päädytty keskittämään voimia tuotekehittelyyn. Se on kirjattu jo ihan yrityksen strategiaan. Välillä kehittelyssä onnistutaan ja synnytetään uusia hittituotteita, niin kuin vaikkapa ruissiemenkuivaleipä Jyväjemmari. Välillä taas ei onnistuta. Silloin yleensä jatketaan eteenpäin ja unohdetaan idea.
Vuoden takaisessa vahingossa oli kuitenkin jotain kiehtovaa. Se kun ei muistuttanut lainkaan leipomotuotetta.
”Tämä vahinko syntyi, kun täällä leipomossa joku ehdotti, että kokeillaanpa, minkälaisia sämpylöitä saataisiin aikaiseksi meidän leipomon vehnättömästä ja hiivattomasta siemenseostaikinasta”, Leivon leipomon toimitusjohtaja Harri Jaakkola muistelee.
Niin tehtiin ja lopputuloksia kiikutettiin tuotekehittelyryhmän eteen.
”Sämpylät olivat ihan hävyttömän pieniä palleroita. Totesin, että nämähän ovat kuin Teivon lihapullia”, tuotepäällikkö Anssi Räntilä kertoo.
Siitä vahingosta idea sitten lähti.