Helsingin yliopiston elintarviketieteiden opiskelijat saivat keväällä 2018 kurssilla tehtävän: heidän piti suunnitella tuote, joka sopii erikoisruokavaliota noudattaville. Vielä tarkemmin: piti kehitellä viljaan tai papuihin pohjautuva tuote.
Yksi ryhmä tarttui härkäpapuun. Hulvaton idea härkäpapumämmistä kuopattiin nopeasti, kun joku keksi papupohjaisen jäätelön. Sitä ei ollut Suomessa vielä kovin moni kokeillut.
”Yrittäjäasenteella lähdimme testaamaan, mitä saisimme aikaan”, Annika Ikonen ja Roosa Kukkonen kertovat.
Härkäpapujäätelöstä tuli Härtelö
Asiat etenivät vauhdilla. Huhtikuussa oli seminaari, jossa tuoteideat esiteltiin. Toukokuun puolivälissä oli Ravintolapäivä-tapahtuma, johon opiskelukaverit tekivät 35 kiloa Härtelöä. Kaikki meni kaupaksi. Perustettiin oma yritys Lipasu Oy.
Juttu jatkuu kuvan alla