Kaikkea ei voi tehdä aina itse. Niin miettivät Knehtilän tilaa Uudenmaan Palopurossa pyörittävät Markus Eerola ja Minna Sakki-Eerola muutama vuosi sitten. He miettivät tulevaisuuttaan viljelijöinä, niin kuin ovat miettineet joka vuosi siitä lähtien, kun tilalla tehtiin sukupolvenvaihdos.
Kymmenen vuotta sitten tilalla siirryttiin luomuviljelyyn. Nykypäivänä 300 hehtaarin tilalla viljellään tattaria, härkäpapua ja perinteisempiä viljakasveja sekä pyöritetään tilausravintolaa ja tilapuotia.
Talvella Nivos Oy avasi ajoneuvojen biokaasutankkausaseman tilan kupeeseen, jossa Eerolat ovat osakkaina, piharakennuksissa tunnelmoi kesäajat paikallinen harrastajateatteri ja yhdessä sivurakennuksessa ja sen aitauksissa toimii pieni kotieläinpiha.
”Onhan tämä aika ympärivuorokautista hommaa, mutta emme me jaksaisi tehdä näin paljon kaikkea, jos emme suunnittelisi koko ajan jotain uutta ja yhteisöllistä”, Minna toteaa.
Ja koska kaikkea ei voi tehdä itse, päätettiin vuosi sitten perustaa uusi yritys, Knehtilän Luomutuote Oy, tuottamaan elintarvikkeita Knehtilän ekologisella menetelmällä viljellystä viljasta. Sen tuotteiden brändinimi on Knehtilän Pieni puro.