Pari vuotta sitten Paavo Vallas istui Aalto-yliopiston yrittäjyyskurssilla ja mietti ankarasti. Hän oli valmistumassa diplomi-insinööriksi ja eräällä Start-up Experience -kurssilla piti kehitellä ihan realistinen yritysidea.
Ei ainakaan mitään turhanpäiväistä, Vallas ajatteli, vaan suoraan sellainen yritys, joka voisi pelastaa maapalloa. Tai ainakin sen vesistöjä.
”Mieleen muistui Suomen särkikalaongelma. Särkiähän riittää ja ne pöyhivät tehokkaasti vesistöjen pohjaan kertyneitä ravinteita ja siten osaltaan rehevöittävät vesiä. Särkiä on jopa niin paljon, että niitä niitä valtion toimesta hoitokalastetaan vesistä.”
”Pidän perusruuasta. Se on ollut tuotekehittelyssä vain etu.”
Vallas ryhtyi miettimään, miten särkikaloja voisi hyödytää muuten kuin vain kompostiin heittämällä ja valtion rahoituksella. Niin yritysidea sitten syntyi, hän keksi, että kaloista voisi jauhaa jauhelihaa. Sellaista, joka maistuisi kaikille.