Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suomalainen menestysresepti

Emilia, 22, haluaa toistaa Bakerikan menestyksen – onko pizzamuffin uusi suklaakeksi?

Emilia Karttunen on Suomalainen menestysresepti 2025 -kilpailun nuorin osallistuja. 22-vuotias liiketalouden opiskelija inspiroitui viime vuoden voittajan, Erika Poussan tarinasta ja menestyksestä.

Emilia Karttunen
Emilia Karttunen

Emilia Karttunen, Pizza Muffin Oy.

Teksti: Minna Perovuo
Kuvat: Sami Heiskanen, Emilia Karttunen
7.12.2024 | Päivitetty 9.12.2024

Siitä ei ole kuin vuosi, kun liiketalouden opiskelija Emilia Karttunen innostui leipomisesta. Erityisen hauskaa hänestä oli tehdä erilaisia muffinsseja ja kuppikakkuja.

Samoihin aikoihin S-kauppojen pakastealtaista ostettiin paistovalmiita suklaakeksejä sellaisella tahdilla, ettei valmistusmäärissä pysytty menekin perässä. Leipomo- ja catering-yritys Bakerikan perustaja Erika Poussa oli juuri voittanut Suomalainen menestysresepti 2024 -kilpailun ja hänen keksinsä hurmasivat suomalaiset täysin.

Omasta yrityksestä jo pienestä pitäen haaveillut Karttunen innostui Poussan menestyksestä, ja päätti yrittää samaa itsekin. Kilpailun tuomaristo sai eteensä pizzatäytteisiä muffinsseja ja totesi ne finaalipaikan arvoiseksi. Ensimmäinen askel kohti tavoitetta oli saavutettu.

”Ilman Erikan esimerkkiä en olisi osallistunut. Hän oli se inspiraatio, miksi lähdin ylipäätään mukaan”, Karttunen kertoo.

Yksin paineiden alla

Paistovalmis pizzamuffinssi on tuote, jolla Karttunen tavoittelee voittoa ja ennen kaikkea paikkaa kuluttajien suosiossa. Matkan varrella saadun kuluttajapalautteen perusteella suolaisten muffinssien mauiksi on valittu mozzarella, kinkku-ananas ja kanataco.

22-vuotias Karttunen on kilpailun nuorin osallistuja, eikä hänellä ole aiempaa kokemusta elintarvikealalta. Kilpailun ohessa Karttunen edistää myös opintojaan ja ensi keväänä hänen on tarkoitus valmistua liiketalouden tradenomiksi.

Nuori helsinkiläinen on kisassa mukana yksin, ilman taustatiimiä tai yrityskumppania, jotka auttaisivat tuotekehityksessä, liiketoiminnassa, pakkauksen suunnittelussa tai markkinoinnissa. Se on vastoin neuvoa, jonka Poussa antoi Karttuselle kisan alkuvaiheessa.

”Erika sanoi kisan alussa älä jää yksin, mutta olen jäänyt yksin.”

Emilian pizzamuffinssien ensimmäiset versiot syntyivät hänen omassa 16 neliön pikkuyksiössään. Viime vuoden voitaja, Erika Poussa, on ollut Emilialle iso inspiraation lähde. Kilpailijoita sparraa ja haastaa ylituomari Jyrki Sukula.

Nuori mutta kokenut kilpailija

Halu riskien ottoon, voimakas kilpailuvietti ja paineensietokyky ovat ominaisuuksia, joilla Karttunen sanoo pärjäävänsä. Hänelle on tyypillistä ideoida itselleen kiinnostavia projekteja ja mittauttaa osaamistaan.

Kampaaja-opintoja tehdessä Karttunen osallistui opiskelijoiden valtakunnalliseen taitokilpailuun ja sijoittui kolmanneksi. Teini-iässä hän perusti Instagramiin taitoluistelun fanittamiseen keskittyvän tilin, joka keräsi nopeassa tahdissa runsaasti seuraajia. Tili alkoi tuottaa taloudellista hyötyä, jolloin Karttunen myi sivuston eteenpäin ja alkoi pohtia seuraavaa projektiaan.

Karttunen toteaakin, että hänet tuntevat eivät tule yllättymään, kun osallistuminen Suomalainen menestysresepti-kilpailuun paljastuu.

Voit seurata Suomalainen menestysresepti 2025 -kilpailua televisiosta MTV-kanavalta keskiviikkoisin kello 20. Jaksot löytyvät myös Katsomosta.

Sarjassa etsitään uusia hittituotteita mm. S-marketin ja Prisman valikoimaan.

Kilpailun kuusi finalistia ovat selvillä keskiviikkona 4.12.2024 kello 21. Finalistien tarinoita julkaistaan tuon jälkeen yksi kerrallaan osoitteessa www.yhteishyva.fi/menestysresepti.

Voittaja ratkeaa ohjelman finaalilähetyksessä MTV:llä keskiviikkona 29.1.2025.