Hotdogs med karamelliserad lök & färskost
Ta smakresan till nya dimensioner med läckra hotdogs fyllda med färskost, där karamelliserad rödlök tillför sötma, valnötter härlig crunch och rucola fin fräschör.


Tillagningstid 30 min. | Ugnstemperatur 180 °C | 8 stycken
Ingredienser
8 (2 påsar) hotdog-bröd
8 knackkorvar
Karamelliserad rödlök
300 g (3–4 st.) rödlök
1 msk rypsolja
1 msk socker
1 msk balsamvinäger
Dessutom
50 g (1 dl) valnötter
1 kruka vild rucola
200 g (1 ask) färskost
Tillaga karamelliserad lök. Skala, dela och skiva lökarna. Fräs löken i olja i en stekpanna i ett par minuter. Tillsätt socker och vinäger. Stek i cirka 10 minuter under omrörning då och då tills löken är klibbig och mjuk.
Hacka nötterna. Skölj och riv rucolan i munsbitar.
Hetta upp knackkorvarna på bakplåtspapper på en plåt i ugnen i 180 grader i 10 minuter. Lägg in bröden i ugnen och värm i ytterligare 2 minuter.
Bred ett generöst lager färskost på båda delarna av hotdog-bröden, fyll med en knackkorv och karamelliserad lök ovanpå. Toppa med nötter och rucola.
Tips! Testa skojiga spiralknackkorvar: Stick en grillpinne i mitten av varje knackkorv i längdriktning ända igenom så rakt som möjligt. Skär i ytan av korven med en kniv med cirka 2 ½ cm mellanrum genom att samtidigt rulla pinnen bort från dig. Ta försiktigt bort pinnen och hetta upp knackkorvarna.




