Hotdogs med karamelliserad lök & färskost

Ta smakresan till nya dimensioner med läckra hotdogs fyllda med färskost, där karamelliserad rödlök tillför sötma, valnötter härlig crunch och rucola fin fräschör.

Karamellisoitu sipuli ja tuorejuusto -hodarit
Karamellisoitu sipuli ja tuorejuusto -hodarit
Teksti: S-kokeilukeittiö
Kuvat: Reetta Pasanen
5.8.2025 | Päivitetty 7.8.2025

Tillagningstid 30 min. | Ugnstemperatur 180 °C | 8 stycken

Ingredienser

8 (2 påsar) hotdog-bröd

8 knackkorvar

Karamelliserad rödlök

300 g (3–4 st.) rödlök

1 msk rypsolja

1 msk socker

1 msk balsamvinäger

Dessutom

50 g (1 dl) valnötter

1 kruka vild rucola

200 g (1 ask) färskost

  1. Tillaga karamelliserad lök. Skala, dela och skiva lökarna. Fräs löken i olja i en stekpanna i ett par minuter. Tillsätt socker och vinäger. Stek i cirka 10 minuter under omrörning då och då tills löken är klibbig och mjuk.

  2. Hacka nötterna. Skölj och riv rucolan i munsbitar.

  3. Hetta upp knackkorvarna på bakplåtspapper på en plåt i ugnen i 180 grader i 10 minuter. Lägg in bröden i ugnen och värm i ytterligare 2 minuter.

  4. Bred ett generöst lager färskost på båda delarna av hotdog-bröden, fyll med en knackkorv och karamelliserad lök ovanpå. Toppa med nötter och rucola.

Tips! Testa skojiga spiralknackkorvar: Stick en grillpinne i mitten av varje knackkorv i längdriktning ända igenom så rakt som möjligt. Skär i ytan av korven med en kniv med cirka 2 ½ cm mellanrum genom att samtidigt rulla pinnen bort från dig. Ta försiktigt bort pinnen och hetta upp knackkorvarna.

Aiheet