Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joko olet kokeillut S-marketin maustebaaria? Grillaus ei voisi olla helpompaa, kun valitset Ruokatorilta grilliherkuille sekä marinadin että lisukkeet

Teksti:
niina mälkiä
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 17.6.2021
|
Muokattu: 23.5.2022
Kun haluat herkullista ja helppoa grillattavaa, ota suunnaksi S-marketin Ruokatori. Samalta tiskiltä saat toiveittesi mukaan maustetut lihat ja kalat sekä valmiit kesäiset salaatit, grilliruokien monipuoliset lisukkeet ja jälkiruoat.

Kesän kätevin ateria: liha grillistä, salaatti Ruokatorilta

Grilleissä tirisee tänäkin vuonna liha. Porsaan ulkofilee- ja kasslerpihvit ovat pitäneet pintansa suomalaisten suurina grillaussuosikkeina. Ohuet pihvit on helppo valmistaa, ne kypsyvät nopeasti ja maistuvat myös perheen pienimmille.

Lihan tai kalan grillaus on monen grilliaterian nopein ja joskus jopa helpoin työvaihe. Eniten aikaa kuluu kasvisten, salaattien ja kastikkeiden kimpussa. Arjen kiireissä, kesämenojen keskellä ja mökkioloissa nopeus ja helppous ovat kuitenkin valttia. Anna siis Ruokatorien henkilökunnan pilkkoa, sekoittaa ja keittää puolestasi.

”S-markettien Ruokatoreilta löytyy monipuolinen valikoima valmiita salaatteja. Tarjolla on lisukkeeksi sopivia salaatteja, kuten coleslaw tai perunasalaatti, mutta myös ruokaisampia vaihtoehtoja, joissa on mukana myös pääproteiini”, myyntipäällikkö Mikko Kovalainen sanoo.

Ruokatorin salaatti voi olla koko aterian kantava idea.

Ruokatorin salaatti voi olla myös koko aterian kantava idea. Kovalainen vinkkaa rakentamaan kesäruoan esimerkiksi Ruokatorin valmiin kreikkalaisen salaatin ympärille. Grillattu entrecote, grilliin erinomaisesti sopiva karitsanliha tai sesongissa oleva tuore kala jatkaa salaatin Kreikka-teemaa, jonka voi vielä viimeistellä tsatsiki-jogurttikastikkeella.

Pyydä myyjää maustamaan liha tai kala puolestasi

Tiesitkö, että S-marketin Ruokatorilta ostettuihin maustamattomiin lihoihin ja kaloihin saa myös mausteet tai marinadin veloituksetta?

Ruokatorien maustebaareissa on hyvä valikoima kuivamausteita ja marinadeja, joista asiakas voi valita mieleisensä. Voit pyytää henkilökuntaa maustamaan naudanpihvit vaikkapa savusuolalla, hieromaan kalafileen pintaan rub-mausteseosta tai upottamaan broilerinsiivet johonkin Ruokatorin valmiista maukkaista marinadeista.

Helpoista helpoin: kypsä grilliherkku – kylmänä tai kuumana

Ruokatoreilla kokataan grilliruokien kylkeen monenlaisia kasvisherkkuja. Grillikasvikset tai vaikkapa valkosipuliperunat ovat lämmitystä vaille tarjoiluvalmiita. Lämmittäminen onnistuu uunissa tai grillissä samalla, kun grillaat aterian muut osat.

Grilliruoan himoon löytyy helpotusta myös silloin, kun kotona tai retkellä ei voi grillata.

”Grilliruoan himoon löytyy helpotusta myös silloin, kun kotona ei voi grillata. Ruokatoreilla valmistetaan kuumana myytäviä grillattuja porsaanribsejä ja -kylkeä sekä broilerinkoipia ja -siipiä. Voisiko grilliherkkujen nauttiminen enää helpompaa olla?”

”Retkeilijäkin voi napata mukaansa valmiiksi grillattuja tuotteita, mutta nopeasti kypsyvät broilerinfileet ja ohuet porsaan tai naudan ulkofileepihvit ovat myös oivia valintoja silloin, kun reitin varrella on grillausmahdollisuus”, Mikko Kovalainen vinkkaa.

Kesäruokaa piknikille ja pöydän ääreen

Myös kaloja saa Ruokatoreilta valmiiksi kypsennettyinä. Erilaisia kalatuotteita savukaloista loimukaloihin on saatavilla fileinä, kokonaisina kaloina ja paloina.

”Kannattaa kokeilla myös Ruokatorien kala- ja äyriäistahnoja. Katkarapusalaatti toimii grillatun tai savustetun kalan kastikkeena tai uusien perunoiden lisukkeena”, Kovalainen sanoo.

Piknik-herkutteluun Ruokatoreilta löytyy antipastoja, kuten oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja ja ilmakuivattua kinkkua. Niistä on helppo valita juuri sen verran makupaloja kuin piknikillä tarvitaan.

Täydellinen päätös aterialle: helppo jälkiruoka

Ruokatorilta voit valita alkuruoaksi salaatin ja pääruoksi lihan tai kalan lisukkeineen, mutta jälkiruoka puuttuu vielä. Ei hätää, myös sen saat kätevästi S-marketin Ruokatorilta.

Kesäisiä suosikkijälkiruokia ovat pehmeät mango- ja mustikkarahkat sekä valmiit pannukakut, jotka voi lämmittää vaikka grillissä ja syödä tuoreiden mansikoiden ja jäätelön kanssa.

Hieman kevyemmästä jälkiruoasta välittävälle Kovalainen suosittelee Ruokatorin hedelmäsalaattia.

Kaupan päälle neuvoja ja ideoita

Aina kun kaipaat vinkkejä ruoan valmistamiseen tai apua vaikkapa sopivien ruokajuomien valinnassa, voit kääntyä Ruokatorin henkilökunnan puoleen.

Henkilökuntamme käsittelee ja maustaa lihat ja kalat asiakkaan haluamalla tavalla.

”Ammattitaitoinen henkilökuntamme antaa mielellään vinkkejä. Oli kyse sitten onnistuneesta grillaushetkestä, ruoan maustamisesta tai lisukkeiden valitsemisesta”, Kovalainen lupaa.

”Henkilökuntamme käsittelee ja maustaa lihat ja kalat asiakkaan haluamalla tavalla. Esimerkiksi kalan graavaus hoituu ilman lisämaksua – ja kala maistuu juuri siltä, miltä se maistuisi kotona graavattuna.

Kokeile näitä! Mikko Kovalaisen 4 tärppiä grillaamiseen

1. Viikonlopuksi vähän parempaa

Joko olet grillannut naudan flank steakia tai picanhaa? Kun ostat grillattavaksi naudanlihaa, kiinnitä huomiota rasvan sijaintiin. Kun rasva sijaitsee marmorimaisena kuviona lihassyiden välissä, liha ei kuivu helposti kuumissakaan lämpötiloissa vaan paistuu mehukkaaksi.

2. Kokonainen kala käärössä

Kalaa kannattaa grillata myös kokonaisena. Kokeile esimerkiksi siikaa, kuhaa tai nieriää. Suolaa kala kauttaaltaan sisältä ja päältä. Täytä kalan vatsa tuoreilla yrteillä, sitruunanlohkoilla ja muutamalla voinokareella. Koko komeuden voit halutessasi kääräistä ensin voipaperiin ja tämän jälkeen folioon. Kääre estää kalaa kuivumasta.

3. Enemmän kasviksia grilliin

Varhaiskaalin, salaatin, porkkanoiden sekä parsa- ja kukkakaalien maku syvenee kevyesti grillattuina. Myös keitetyt uudet perunat saavat lisämakua grillistä. Grillaa sieniä ja kokeile kasvipohjaisia makkaroita ja burgerpihvejä, joiden rakenne ja maku muistuttaa koko ajan enemmän lihaa.

4. Ethän unohda hedelmiä!

Puolita tai lohko pestyt persikat, mangot ja avokadot. Viipaloi meloni tai ananas. Grillaa hedelmät kevyesti ja käytä salaatteihin, jälkiruokiin sekä sellaisenaan grilliruokien lisukkeena.

Katso kaikki ideat ja vinkit grillaukseen

Lisää aiheesta