Julsallad
I denna julsallad får brieost sällskap av rostade pekannötter och fikon. Den mättande salladen fulländas av en körsbärskompott smaksatt med timjan.


6 portioner | Tillagningstid 30 min.
Ingredienser
1 påse (80 g) pekannötter
1 pkt (200 g) brieost 1 påse (250 g) grönsalladsblandning
3 fikon
Körsbärskompott
1 påse (250 g) djupfrysta körsbär (Coop)
1 msk socker
1 msk vatten
2 msk finhackad timjan
Vinägrett
2 msk rypsolja
1 msk citronsaft
1 msk honung
Tillaga körsbärskompotten. Lägg djupfrysta körsbär, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka i cirka 10 minuter. Rör ner timjan. Låt kompotten svalna.
Rosta nötterna i en torr stekpanna och hacka dem när de har svalnat lite. Skiva osten. Skölj och torka salladsblandningen vid behov. Skölj och klyfta fikonen.
Blanda ingredienserna till vinägretten i en skål.
Lägg upp sallad, nötter, ost och fikon på ett stort, brett serveringsfat. Ringla över vinägrett. Lägg upp körsbärskompott i klickar på salladen med en sked.
Tips: Du kan ersätta fikonen med ett päron.



