Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kavereiden kanssa syksyiseen Tallinnaan – 5 kivaa kohdetta yhdessäoloon

Teksti:
Miia Riihimäki
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 28.9.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Etelänaapurin Tallinnaan on vaivaton suunnata ystävien kanssa. Kaupunki tarjoaa kompaktissa koossa paljon tekemistä ja kokemista niin isommalle kuin pienemmällekin kokoonpanolle läpi vuoden. Tässä viisi vinkkiä yhteiseen elämykseen.

1. Vain elämää -tähtiä merimatkalla

Tallinnan-matka tarjoaa ainutlaatuista koettavaa jo Suomenlahdella. Eckerö Linen m/s Finlandialla esiintyy Vain elämää -ohjelmasta tuttuja suosikkiartisteja syksyn ja talven mittaan.

Elämää laineilla -risteilyn merkeissä laivalla nähdään muun muassa Chisu (15.10.), Mikko Kuustonen (11.11.), Mikael Gabriel (18.11.) ja Anna Puu (16.12.).

2. Bastionin tunnelit

Oletko tutustunut kirjaimellisesti maanalaiseen Tallinnaan? Vanhassakaupungissa Toompean kukkulan alla kulkeviin puolustustunneleihin on mahdollista päästä kulkemaan opastetuilla kierroksilla.

Kierros on myös oiva tapa tutustua Tallinnan historiaan. Tunnelit on rakennettu 1670-luvulla Ruotsin vallan aikana, ja niissä on voitu kuljettaa esimerkiksi sotilaita ja ammuksia.

3. TV-torni Teletorn

Tallinnan TV-torni kuuluu kaupungin nähtävyyksien klassikkoihin. Se on Viron korkein rakennus ja kohoaa 314 metrin korkeuteen. Tornissa kannattaa vierailla vuoden ympäri, sillä esimerkiksi näyttelytilojen 360 asteen panoraamanäkymä tarjoaa upean mahdollisuuden ihastella kaupunkia, maisemia ja merta muuttuvissa vuodenajoissa.

Tornin ravintola on sijaintinsa vuoksi myös tavanomaista eksoottisempi paikka nauttia illallisesta tai lasillisesta.

4. Kalevin suklaapuoti ja herkkupaja

Kalev on Viron Fazer, ja sillä on oma liike muun muassa Rotermannin korttelissa Vanhankaupungin tuntumassa. Puodissa on laaja valikoima makupaloja makeannälkään, mutta toisessa kerroksessa on myös  jotain muuta: mahdollisuus testata, onko omista sormista suklaa- ja marsipaanimakeisten valmistamiseen.

Herkkupajassa saat asiantuntevaa opastusta, työvälineet ja raaka-aineet käyttöösi, kun varaat vierailun ennakkoon.

5. CityJungle elamusgolf

Vapaudenaukion tuntumassa sijaitseva CityJungle elamusgolf keskittyy tekemään minigolfista hauskan kokemuksen. Ystävien kesken voi ottaa leikkimielisesti mittaa minigolfmestaruudesta 15 radalla, joista osan pelaamista ryydittävät erikoistehosteet kuten UV-valot. Pelaamisessa on mukana myös viidakko- ja Indiana Jones -henkeä. Ajan minigolfhetkelle voi varata etukäteen.

Risteilymatkan voit varata täältä.

Lisää aiheesta