Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

S-kokeilukeittiön Anni Puurunen oli yksi Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailun raatilaisista.

Nyhtökaura on vuoden suomalainen elintarvike

Teksti:
Susanna Karhapää
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 16.5.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Asiantuntijaraati maistoi viittäkymmentä kotimaista uutuustuotetta, joiden joukosta valittiin seitsemän finalistia. Yleisö äänesti voittajaksi nyhtökauran.

S-kokeilukeittiön tuoteasiantuntija Anni Puurunen oli mukana valitsemassa vuoden suomalaista elintarviketta. Elintarviketeollisuusliiton vuosittain järjestämä Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu on kunnianosoitus kotimaiselle kekseliäisyydelle. Markkinoille tulee koko ajan kekseliäitä suomalaisia tuotteita, jotka helpottavat arkea tai houkuttelevat kokeilemaan uutta.

"Etsimme tuotteita, joissa on ainesta ikiklassikoiksi. Halusimme myös, että finalistit ovat laajasti kaupallistettavia. Tuotteissa arvioimme ennen kaikkea kokonaisuutta kuluttajan näkökulmasta", Puurunen kertoo.

Kilpailussa oli seitsemän eri kategoriaa: arjen apulainen, herkutteluhetki, hyvinvointia elämään, juomaidea, kotikokeille, mauista parhain ja superinnovaatio. Jokaista kategoriaa edustamaan valittiin yksi tuote finaaliin. Kekseliäisyyden lisäksi myös vientipotentiaali oli finaaliin pääsyn peruste. Finalistien joukosta yleisö äänesti oman suosikkinsa.

Asiantuntijaraati koostui kuudesta ruoka-alan vaikuttajasta. Puheenjohtajana oli Citymarket-ketjun johtaja Johanna Kontio. Puurusen lisäksi muita raatilaisia olivat Sulassa sovussa -bloggaaja Aino Pajukangas, juontaja ja ruokakirjailija Vappu Pimiä sekä toimialapäälliköt Pekka Heikkilä ja Elisa Piesala Elintarviketeollisuusliitosta.

Elintarviketeollisuusliiton järjestämä Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu palkitsee vuosittain kekseliäitä kotimaisia uutuustuotteita. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa kehitetyt ja valmistetut vähittäiskauppatuotteet, jotka ovat tulleet myyntiin edellisen vuoden aikana.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun voiton nappasi Gold&Green Nyhtökaura™ 250 g nude.