Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nyt kuntoillaan kotona – näillä välineillä pääset alkuun alle 50 eurolla!

Teksti:
Katri Riihivaara
Kuvat:
iStock
Julkaistu: 13.8.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Nyt on trendikästä kuntoilla kotona ja luonnossa. Muutamilla välineillä ja oikeilla vaatevalinnoilla into säilyy pidempäänkin.

Urheiluvälineiden ja -vaatteiden myynti kasvaa alkusyksystä, kun arki jälleen rutinoituu lomakauden jälkeen. Liikunnassa trendinä on jo pidempään ollut omatoiminen kuntoilu kotona ja lähimaastoissa.

”Kotikuntoilijalla perinteiset käsipainot sekä erilaiset jumppa-alustat ovat vuodesta toiseen olleet suosittuja ja niitä myydään koko ajan paljon”, kertoo urheiluvälineiden valikoimapäällikkö Matti Viitanen SOK:lta.

Suosittuja ovat myös kuminauhat, joiden avulla saa tehtyä monipuolisen lihastreenin sekä venyttelyt. Kuminauhan vastusta voi vaihdella helposti kehityksen mukaan.

”Palautumiseen panostetaan nykyisin myynnin valossa yhä enemmän. Erilaiset hierontapallot ja -rullat ovat avuksi kotikuntoilijankin lihashuollossa”, Viitanen lisää.

Käsipainot ja kahvakuulat kannattaa valita omaan lähtötilanteeseen sopiviksi ja treenata liikeradat kuntoon ennen painoharjoittelua. Näin kotitreenistä saa sekä tehokkaan että turvallisen.

Pidä aloituskynnys matalana

Kotijumppailun lisäksi juoksu ja kävely ovat vaivaton tapa aloittaa kuntoilu. Varsinkin aloittelijan on syytä muistaa, että maltti on valttia. Jos liikkeelle lähtee heti täysillä, saattaa rasitusvamma katkaista hyvin alkaneen treenikauden.

”Aloituskynnys kannattaa pitää mahdollisimman matalana. Vaatetuksessa pääsee alkuun verkkareilla ja t-paidalla”, kannustaa urheiluvaatteiden ja -jalkineiden valikoimapäällikkö Eija Kettunen SOK:lta.

Innostus kuntoiluun säilyy sitä pidempään, mitä enemmän liikunnasta nauttii. Siksi varusteisiin on hyvä hieman panostaakin.

”Paras urheiluasu on kiristämätöntä ja hengittävää materiaalia, jossa on hyvä olla. Esimerkiksi tekninen treenipaita ja trikoot ovat monikäyttöiset. Varaudu erilaisiin sääolosuhteisiin ja suosi kerrospukeutumista”, Kettunen neuvoo.

Juoksukengät on syytä valita sen mukaan, millaisessa maastossa liikkuu. Vedenpitävyys on hyvä lisä vaihtelevissa sääoloissa, mutta kalvoton kenkä hengittää paremmin.

”Muista aina sovittaa kengät ja valita oikeanlainen kenkätyyppi harjoituksen mukaan” , Kettunen muistuttaa.

Näillä välineillä pääset alkuun alle 50 eurolla!

Katso helpot jumppaohjeet ja vinkit kuntoilun aloittamiseen