Italian mamman broilerivuoka on ihana syksyinen ilta-ateria, mutta täydellisen siitä tekee Pinot Grigio. Rypäle on erityisen suosittu Italiassa, jossa siitä valmistetaan raikkaita ja hieman hedelmäisiä viinejä. Ne sopivat upeasti pastoille, joissa ei lotrata kermalla tai raskailla kastikkeilla.
Italian mamman uunipastan kanakastike on raikkaan tomaattinen ja pinaattinen. Täyteläisyyttä pastaruoka saa vuoan pinnalle ripoteltavasta juustoraasteesta. Juustoksi sopii mozzarellaraaste tai pizzajuustoraaste, johon makua tuo mozzarellan lisäksi cheddar tai gouda. Uuni sulattaa juuston herkullisesti ja muhittaa kastikkeen maut keitettyyn pastaan.
Kun mehevä pastavuoka ehtii lautaselle asti, on aika kaataa sille pariksi lasillinen Pinot Grigiota. Sen hedelmäisyys tasapainottaa tomaattikastikkeen hienoista happamuutta ja korostaa pinaatin ja broilerin hienovaraisia makuja. Juoman raikkaat elementit puolestaan pärjäävät sulaneen juuston täyteläisyydelle.
Elegantein juomavalinta tälle arki-illan tai viikonlopun tunnelmalliselle herkutteluaterialle on Viva Valentina Bianco 8 %. Se on Pinot Grigio -rypäleestä valmistettu puolikuiva (13,4 g sokeria/litra) ja keskihapokas matala-alkoholinen valkoviini (alkoholi poistettu osittain). Viva Valentina Biancoa kannattaa tuoksutella ja siemaista myös sellaisenaan: mausta voi löytää sitruksisuutta, päärynää ja omenaa.
Eleganssia syventää Viva Valentina Biancon kaunis pullo, jota koristaa samettinen ja herkän violettinen etiketti. Juoma tuo pientä luksusta arkeen jo pelkällä ulkonäöllään. Kokeile herkkiä makuja esiin tuovaa Pinot Grigiota myös myös äyriäisten, vaalean kalan ja vaalean lihan parina.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.